Vonj po zimi med drugim enačimo z vonjem po kuhanem vinu. Tradicija pitja te pijače se nadaljuje skozi leta in ne predstavljamo si več, da bi šli na advent, ne da bi se ustavili v najbližji hiši in poskusili različne vrste, ki nas bodo najhitreje pogrele. Najljubše zimske začimbe, nageljnove žbice, cimet, ingver v kombinaciji s sladkimi citrusi imajo nevarno konkurenco – kuhan gin.
Tako kot smo poleti obsedeni s kombinacijo gin tonika, pozimi obožujemo kuhan gin. Z enakimi ključnimi sestavinami kot kuhano vino, se bomo v teh prazničnih dneh z veseljem pogreli z vrčkom, iz katerega hlapi vroč gin. In kuhan gin lahko preprosto pripravite doma. Obstajajo različne različice, a naša najljubša je spodnja.
Segrejte 200 ml naravnega jabolčnega soka z žličko medu, dodajte začimbe – cimet, nageljnove žbice, ingver, zvezdasti janež – in počakajte, da zavre ter ugasnite ogenj. Prelijemo s 25 ml gina, na kolobarje narežemo narezano jabolko in še vroče postrežemo.
Foto: Unsplash, Pexels