Lasagna soup: Predstavljamo recept za mesno in vegansko različico priljubljene jedi
Lasagna soup: Predstavljamo recept za mesno in vegansko različico priljubljene jedi

Lasagna soup: Predstavljamo recept za mesno in vegansko različico priljubljene jedi

Za dolge mrzle dni, ko si želimo jesti lazanjo, a se nam ravno ne da iti skozi celoten postopek priprave, je tu priljubljena gastronomska specialiteta, lazanjska juha ali juha iz lazanje! Prisotni so vsi elementi klasične lazanje: meso, paradižnikova omaka, široki rezanci za lazanjo in fine mediteranske začimbe. In poleg tega nas bo topla jušna različica najljubše jedi hitreje pogrela in nasitila. Naj vas dolg seznam sestavin ne prestraši, ta jed je res zelo preprosta. Lazanje s pridihom so prav tako okusne kot tiste pečene v pečici, hitreje so pripravljene in so veliko lažje, ker v njih ni bešamela.

@dannylovespasta

You’ve all been asking for the secret Lasagna Soup recipe - even SZA! The secret ingredient is @raoshomemade, my go to pasta sauce, made with Italian tomatoes, slow simmered in open kettles. Try it yourself - more details in my profile. #RaosHomemadepartner #MakeEveryDayDelicious #RaosHomemade

♬ original sound - Danny Loves Pasta

Lasagna soup

Takoj ko se temperature spustijo, juha z lazanjo »oživi«, zato je te dni spet med priljubljenimi recepti. Je idealna jed za jesenske in zimske dni; je topel obrok in ga jemo na žlico, kako okusen pa ni treba posebej omenjati. Če še nikoli niste pripravljali juhe z lazanjo, sta spodaj dva recepta. Postrezite ga v skledicah ali globokih krožnikih, po vrhu pa naribajte parmezan in okrasite s svežimi zelišči.

Recept za kremno lazanja juho

Sestavine:

2 žlici oljčnega olja
1 čebula
1/2 zelene
2 rdeči papriki
4 stroki česna
250 g mletega mesa
150 g pikantne klobase
žlico posušene bazilike
žlico posušenega origana
žlico posušenega timijana
1/3 čajne žličke čilijevih listov
1 dcl belega vina
1 pločevinka sesekljanega paradižnika
940 g piščančje juhe
120 g smetane ali gostega kokosovega mleka
130 g naribanega sira
50 g parmezana
10 rezancev za lazanjo

Priprava:

V večjem loncu segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo, zeleno in rdečo papriko ter pustimo, da se zmehča približno 5 minut. Dodamo česen in kuhamo še eno minuto.

Dodajte meso in klobaso. Premešamo in dodamo sol in poper. Kuhamo približno 10 minut, da se vse meso obarva, nato dodamo paradižnikov koncentrat, baziliko, origano, timijan in čili. Kuhamo nekaj minut, nato dodamo sesekljan paradižnik iz konzerve in piščančjo osnovo. Kuhamo še 15 minut.

Dodamo smetano/kokosovo mleko in pustimo, da rahlo vre še 10 minut.

Med tem časom skuhamo rezance al dente. Odcedimo jih in prestavimo v novo skledo ter dodamo naribane sire. Juho vlijemo v skledo z rezanci. Postrezite s parmezanom in svežo baziliko.

Recept za vegansko lazanja juho

Sestavine:

1 žlica oljčnega olja
1 čebula
3 stroki česna
2 žlici paradižnikovega koncentrata
žličko posušene bazilike
čajna žlička posušenega origana
800 g narezanih paradižnikov v pločevinkah
1,4 l zelenjavne osnove
50 g zelene leče
120 g špinače
225 g rezancev za lazanjo

Postopek:

V večji posodi segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo. Dušimo nekaj minut, nato dodamo česen, paradižnikov koncentrat in začimbe ter kuhamo še nekaj minut.

Dodamo konzervo paradižnika, osnovo in lečo ter pustimo, da zavre. Kuhamo še deset minut.

Rezance za lazanjo natrgamo na približno 5 cm dolge kose, dodamo v skledo in pustimo kuhati. Rezanci naj bodo al dente, leča pa mehka.

Čisto na koncu dodamo še špinačo in postrežemo!

Foto: Instagram, TikTok

Naloži več
Zapri