Če niste ljubitelj cimeta, so limonini zvitki prava sladica za vas. Imamo recept!
Če niste ljubitelj cimeta, so limonini zvitki prava sladica za vas. Imamo recept!

Če niste ljubitelj cimeta, so limonini zvitki prava sladica za vas. Imamo recept!

Nekaj ​​je pri delu z listnatim testom, zaradi česar je priprava sladic še bolj razburljiva. Če imate radi takšne recepte, imamo za vas pravo poslastico – limonine rolice. Njihova priprava je pol zabave, na koncu pa boste občutili zadovoljstvo, da ste spekli nekaj tako slastnega in mehkega, kot so ti zavitki iz testa. Recept je ustvarila znana food blogerka Ginny Dyer z bloga In Bloom Bakery, ki uživa v pripravi sladic.

Po njenem receptu je sladko testo za zavitke aromatizirano z limonino lupinico, nato pa napolnjeno z limoninim nadevom. Po peki sledi glazura iz kremnega sira in limone. Če niste ljubitelj cimeta in zato ne jeste cimetovih zvitkov, vam zagotavljamo, da bo ta sladica prava uspešnica. Hkrati se je začela sezona limon. To je eden najboljših načinov, kako jih uporabiti!

Najbolj okusne limonine rolice

Sestavine:

Za zvitke:

  • 300 ml polnomastnega mleka, segreto
  • 2 čajni žlički aktivnega suhega kvasa
  • 1 žlička belega sladkorja (da kvas vzhaja)
  • 4 ¾ skodelice (593 g) večnamenske moke
  • 1 ½ čajne žličke soli
  • 2 žlici (25 g) belega sladkorja
  • 2 jajci, pretepeni
  • ½ skodelice (112 g) nesoljenega masla, zmehčanega
  • ½ žličke vanilije
  • 2 žlici (20 g) limonine lupinice (približno 2 limoni)

Za nadev:

  • ½ skodelice (112 g) nesoljenega masla, zmehčanega
  • ½ skodelice (110 g) rjavega sladkorja
  • ½ skodelice (100 g) belega sladkorja
  • 2 žlici (20 g) limonine lupinice (približno 2 limoni)
  • 2 žlici (30 ml) svežega limoninega soka
  • ¼ čajne žličke soli
  • ¼ skodelice (60 ml) težke smetane (za vlivanje med svaljke)

Za glazuro:

  • ¼ skodelice (56 g) nesoljenega masla, zmehčanega
  • 113 g kremnega sira, hladnega
  • ¾ skodelice (97 g) sladkorja v prahu
  • ½ žlice (5 g) limonine lupinice
  • ½ žlice svežega limoninega soka

Priprava

Zvitki:

Zmešamo aktivni suhi kvas, sladkor in toplo mleko ter pustimo stati 10 minut. Nato v veliki skledi stoječega mešalnika z nastavkom za stepanje zmešajte moko, sol in sladkor. Suhim sestavinam dodamo stepena jajca, vanilijo, limonino lupinico in zmehčano maslo ter premešamo. Dodajte kvasni mešanici in mešajte, dokler se vse ne poveže. Preklopite na kavelj za testo in mesite na srednji hitrosti 7-10 minut, dokler se testo ne odmakne od sten posode, oblikuje kroglo in se ob pritisku vrne nazaj. Testo oblikujemo v kepo. Testo položite v veliko, namaščeno skledo. Pokrijemo s plastično folijo ali kuhinjsko krpo in postavimo na toplo vzhajati za kakšno uro, uro in pol – dokler se testo ne podvoji.

Nadev:

Medtem ko testo vzhaja, naredite nadev tako, da v majhni skledi zmešate maslo, rjavi in ​​beli sladkor, limonino lupinico, limonin sok in sol.

Pekač namastimo in postavimo na stran. Ko je testo vzhajalo, ga vzamemo iz sklede, naredimo jamico, da izpusti zrak in ga razvaljamo na rahlo pomokani površini. Testo razvaljamo v pravokotnik. Nato pripravljen nadev z žlico razporedimo po testu in ga enakomerno razporedimo z lopatko. Testo tesno zvijemo. Konce malo porežemo, da bo zvitek enakomeren. Z nitjo ali zelo ostrim nožem narežemo 12 zavitkov. Zavitke položimo v pekač, med katerim prelijemo smetano (sobne temperature). Pokrijte jih s plastično folijo in pustite na toplem približno eno uro oziroma dokler se ne podvojijo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ko so zvitki vzhajani, jih pečemo 20-25 minut oziroma dokler ne postanejo svetlo zlate barve.

Glazura:

Medtem ko se limonine rolice pečejo, naredite glazuro iz kremnega sira, tako da v srednje veliko skledo dodate zmehčano maslo in z električnim mešalnikom na visoki hitrosti mešajte, dokler ne postane bledo in puhasto. Dodajte kremni sir in mešajte, dokler se ne združi na srednji hitrosti. V zmes po malem presejemo sladkor v prahu in mešamo na nizki hitrosti, dokler se vse ne poveže. Nato dodajte limonino lupinico in limonin sok ter mešajte na nizki in nato na visoki hitrosti, dokler se glazura ne zrahlja.

Pustite, da se zvitki ohladijo 5 minut, nato pa jih pokrijte z glazuro iz kremnega sira. Uživajte!

Pripravo si lahko ogledate v spodnjem videu:

Foto: Pexels, Instagram (@inbloombakery_)

Naloži več
Zapri