Maline v beli in mlečni čokoladi so hit prigrizek te pomladi in poletja: Predstavljamo vam najhitrejši recept
Maline v beli in mlečni čokoladi so hit prigrizek te pomladi in poletja: Predstavljamo vam najhitrejši recept

Maline v beli in mlečni čokoladi so hit prigrizek te pomladi in poletja: Predstavljamo vam najhitrejši recept

Ni novost, da je kombinacija čokolade in sadja neustavljiva v različnih oblikah – tortah, pecivih, smutijih, sladoledih in zdravih prigrizkih. Morda najpopularnejša izbira zdravega prigrizka, ki združuje sadje in čokolado, so jagode v čokoladi oziroma sveže jagode, oblite s stopljeno čokolado.

Na tem principu je nastala tudi nova sladko-osvežilna obsesija, ki je že nekaj mesecev viralna na družbenih omrežjih. Gre za kombinacijo svežih malin s stopljeno belo, nato pa še mlečno čokolado.

Maline & čokolada

Ko govorimo o gastronomskih trendih, so trenutno izjemno priljubljeni hitri prigrizki in mini različice klasičnih sladic. Praktični, preprosti za pripravo in predvsem slastni grižljaji privlačijo vedno več ljudi. Ker so sezonske spomladanske sestavine že na voljo v trgovinah, so maline, borovnice in jagode takoj pritegnile našo pozornost.

Zdi se, da je kombinacija malin in čokolade nov veliki hit pomladi 2025. Ljudje obožujejo maline v čokoladi, saj združujejo sadno svežino in rahlo kiselkaste note malin s sladkostjo čokolade, in to brez nepotrebnih dodatkov, ki jih vsebujejo komercialni izdelki. Ta domač desert oziroma prigrizek je poznan tudi pod imenom raspberry bites. Vizualno je izjemno privlačen, zdrav in, kar je najpomembnejše – zelo enostaven za pripravo.

 

 

Recept za maline v čokoladi

Sestavine:

  • 150 g svežih malin

  • 150–200 g temne čokolade

  • 150–200 g bele čokolade

  • 1 žlica kokosovega olja (neobvezno – za bolj sijočo glazuro)

Priprava:

  1. Čokolado stopite nad paro. Če želite gladkejšo strukturo, ji dodajte kokosovo olje.

  2. Vsako malino pomočite v stopljeno čokolado s pomočjo zobotrebca, pustite, da odteče odvečna čokolada, nato jih položite na papir za peko.

  3. Postavite jih v hladilnik ali zamrzovalnik za 20–30 minut, da se čokolada strdi.

  4. Ko se prvi sloj čokolade strdi, maline pomočite še v stopljeno belo čokolado.

  5. Hranite jih v hladilniku do postrežbe.

Članek je povzet s portala Journal.hr

Foto: Instagram

Naloži več
Zapri