Mandarine največkrat uživamo izključno kot take in le redko kot dodatek različnim jedem. Vse pogosteje pa se srečujemo z jesenskimi in zimskimi sladicami, v katerih so ti sadeži ključnega pomena. Prav tako je preprost recept za mandarine, polnjene s sladko smetano. Čeprav je to poslastico mogoče pripraviti v le nekaj minutah, potem morate biti potrpežljivi in jih pustiti na hladnem čez noč. Nazadnje, čeprav so mandarine v središču tega recepta, jih lahko nadomestite s poljubnimi citrusi, ki jih boste napolnili z enako sladko smetano in sladkornim pudingom. S tem boste dosegli podoben učinek.
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Sestavine
- 8-10 mandarin
- limona
- 200 g sladkorja
- 480 ml sladke smetane
Priprava
Nastrgamo lupinico dveh ali treh mandarin. Nato mandarine in limone prerežemo na pol, iz njih iztisnemo sok, preostali sadež pa izdolbemo. Sladkor in sladko smetano kuhamo na majhnem ognju približno tri minute, vendar ne pustimo, da zmes zavre. Ko lonec odstavimo z ognja, v sladko smetano vmešamo lupino in sok, ki smo ga predhodno iztisnili. Kremo pustite nekaj minut, da se ohladi, nato jo precedite. Kremo vlijemo v izdolbene mandarine in jih pustimo v hladilniku nekaj ur oziroma toliko časa, da se pudingasta krema strdi. Še več, lahko jih pustite prisotne ves večer.
*Članek je prevzet z Journal.rs
Foto: Instagram (@sophandspice)