Ledena osvežitev z okusom manga, ki bo to poletje prevzela svet, se imenuje mangonada. Ta koktajl prihaja iz Mehike in s seboj prinaša vse, kar potrebujemo poleti – sadno sladkobo, pikantne note in ledeno osvežitev. Okusi manga, limete in čilija z malo ruma ali tekile dajejo tej pijači “tisto nekaj”, zaradi česar jo vsi obožujejo. Lahko je alkoholni ali brezalkoholni koktajl.
Mangonada
Mangonada je zabaven, nenavaden, osvežujoč in eksotičen koktajl, ki je že dolgo nazaj osvojil mehiške ulice, takoj ko pripeče poletno sonce, pa postane hit tudi drugod po svetu. To poletje bodo vsi srkali mangonade, spodaj pa vam prinašam recept. Posebnost Mangonade je, da poleg alkohola in sadja uporabljata še mehiško začimbno mešanico in mehiško aromatično sadno omako – te dodatke lahko naredite doma ali kupite v specializiranih živilskih trgovinah. Čeprav ne gredo v sam napitek, ampak so postavljeni na rob kozarca kot okras, dodajo okus med pitjem koktajla, zato jih nikar ne izpustite!
Mangonada recept
Sestavine:
450 g zamrznjenega manga
1 kozarec mangovega soka (če ga nimate, lahko uporabite ananasov sok)
sok ene velike limete
tekila ali rum (neobvezno)
rjavi sladkor
Mešanica začimb čili limeta*
Chamoy Salsa*
led/voda
Postopek:
- V mešalnik dajte zamrznjen mango, sok manga in limete, sladkor in led
- Mešajte, dokler ne dobite teksture smutija, nato dodajte alkohol in premešajte
- Če želite gostejšo, mehko teksturo, dodajte več ledu, če želite redkejšo teksturo, dodajte malo vode
- Na en krožnik položite začimbno mešanico čili limete, na drugega pa Chamoy salso
- Rob kozarcev pomočite v salso in nato v mešanico začimb
- Koktajl nalijte v kozarce, na vrh potresite malo čilija in dodajte slamico!
Foto: Pexels, Unsplash