Obožujemo mangov tiramisu, ker prinaša poletno noto k klasični italijanski sladici
Obožujemo mangov tiramisu, ker prinaša poletno noto k klasični italijanski sladici

Obožujemo mangov tiramisu, ker prinaša poletno noto k klasični italijanski sladici

Zakaj ne bi to poletje v svojo kuhinjo vnesli nekaj pridiha eksotike z osvežilno sladico? Predstavljamo vam mangov tiramisu, kreacijo, ki klasični italijanski sladici vnese poletni okus. Ta recept, ki smo ga našli na Instagram profilu @aymen, očara s plastmi nežnega biskvita in kremastim mascarpone nadevom, prežetim s sladkim in osvežilnim okusom manga.

Idealna kombinacija za vse ljubitelje sladkega, mangov tiramisu je odlična izbira za vroče poletne dni, ko si zaželite nekaj lahkega, a neustavljivo slastnega. Pripravite se na novo najljubšo sladico, ki vas bo osvojila že na prvi grižljaj.

mango_iStock

Sestavine:

  • 200 ml mleka
  • 50 ml sladkanega kondenziranega mleka
  • 24 piškotkov
  • 2 velika rumenjaka
  • 50 g sladkorja
  • 250 g mascarpone sira
  • 150 ml smetane
  • 150 g mangove kaše, za nadev
  • 200 g mangove kaše, za povrhu

Priprava:

  • Mleko in kondenzirano mleko zmešajte v široki in plitki skledi, nato pa odstavite.
  • Ločite jajca. Beljake odstavimo, rumenjake pa dodamo v večjo posodo za mešanje. Dodamo sladkor, jajca in sladkor pa z mešalnikom ali metlico stepamo toliko časa, da zmes postane bledo rumena in poveča volumen. Dodajte mascarpone sir in ga vmešajte v rumenjakovo zmes, dokler se ne poveže. Zmes mora izgledati gosta in gladka.
  • Hladno smetano dodajte v drugo skledo ali vrč. Smetano stepamo z mešalnikom ali metlico, dokler ne dobimo trde zmesi. Dodajte stepeno smetano mascarpone mešanici in mešajte s silikonsko lopatko, dokler se ne poveže. Mešanici z mascarponejem dodajte pulpo manga in s silikonsko lopatko premešajte. Zmes mora biti gosta in gladka.
  • Piškote dvakrat ali trikrat na hitro pomočimo v mleko in jih razporedimo po pekaču. Po potrebi jih malo zarežemo, da zapolnimo vse vrzeli v modelu.
  • Pripravljeno maskarpone kremo debeleje namažemo po piškotih, nato pa dodamo še eno plast namočenih piškotov. Na vrh dodamo preostanek kreme in jo enakomerno razporedimo.
  • Pustimo stati v hladilniku približno eno uro, nato po vrhu prelijemo mangovo kašo in nagnemo pekač, da se mangova kaša razlije ob straneh in popolnoma prekrije vrh. Mangov tiramisu pustite v hladilniku vsaj 4-6 ur, najbolje čez noč, da se strdi.Pripravo si lahko ogledate v spodnjem videu:

Foto: iStock, Instagram (@aymenacooks)

Naloži več
Zapri