Če vas mlečni riž popelje nazaj v otroštvo, poskusite tudi ta odličen recept
Če vas mlečni riž popelje nazaj v otroštvo, poskusite tudi ta odličen recept

Če vas mlečni riž popelje nazaj v otroštvo, poskusite tudi ta odličen recept

Vsak od nas ima svoje najljubše jedi. Za nekatere so to prigrizki, za nekatere pa prava domača hrana. V rubriki Journal gastro ste do sedaj lahko našli ideje za poletno kosilo, pa tudi recepte za različne sladice, kot je čokoladni sladoled z orehi.

Tokrat smo se odločili, da se posvetimo bolj tradicionalni obliki sladice. Na Instagram profilu Annie Mae Herring smo namreč zasledili najljubšo hrano, ki nas spominja na otroštvo. Mlečni riž, pa tudi rižev narastek, je priljubljena poslastica mnogih, zdaj pa vam predstavljamo nekoliko izboljšan recept. In nekateri se bodo zagotovo vrnili v otroštvo.

Mlečni riž je idealna poletna sladica

 

Sestavine


  • 190 g kratkozrnatega riža
  • 35 g soljenega ali navadnega masla
  • 35 g rjavega sladkorja
  • lupina ene velike limone
  • dve majhni cimetovi palčki (ali ena večja)
  • 1 liter mleka
  • ščepec soli
  • ena čajna žlička vanilijeve paste
  • sladki cimet v prahu

Priprava


Maslo dajte v ponev. Ko se stopi, dodamo riž in sladkor. Mešamo toliko časa, da riž začne dobivati ​​rahlo zlato rjavo barvo. Dodamo limonino lupinico in cimetove palčke. Nato dodajte mleko in vmešajte ostale sestavine. Postavite na majhen ogenj in nenehno mešajte, dokler se ne zgosti. Ta postopek traja približno 40 minut. Odstranite limonino lupinico in cimetove palčke. Pustite, da se ohladi. Rižev puding postrežemo v skledicah in potresemo s cimetom v prahu.

Prevzeto iz portala Journal.rs

Foto: Instagram: @oliveoilaandlemons@everhot_cookers

 

Naloži več
Zapri