Edinstvena kulinarična tržnica, ki je obnorela slovensko in mednarodno kulinarično sceno
Pomlad je tu, kar pomeni, da se bliža tudi začetek nove sezone priljubljene ljubljanske kulinarične prireditve – Odprte kuhne. Zvončki na obronkih gozdov napovedujejo toplo vreme, mize in stoli se razprostirajo po mestnih ulicah in trgih, vabljivi za prva sončna martinčkanja ob skodelici kave, limonade ali aperola. In medtem ko nekateri morda obžalujejo konec zimske sezone, se ljubitelji Odprte kuhne veselimo prihajajočih petkov, saj to pomeni začetek novega kulinaričnega doživetja.
Začetek 12. sezone prinaša sončne dni in okusno druženje
Dvanajsta sezona Odprte kuhne se začenja v petek, 22. marca 2024, in prinaša obetavno zbirko kulinaričnih užitkov ter družabnega vzdušja. A tokratna sezona bo še posebej posebna … Zakaj? Ekipa Odprte kuhne je dolgo premišljevala o tem, kaj bi lahko bila letošnja tema ali lajtmotiv nove sezone, ki bi še dodatno obogatila doživetje vseh obiskovalcev. In odgovor se je izkazal za presenetljivo preprost – temo tokrat predstavljajo vsi obiskovalci.
Vsak petek na Pogačarjevem trgu se v resnici zgodi zaradi vseh obiskovalcev, ki s svojo prisotnostjo napolnijo trg z življenjem, barvami in vonji. Oni so tisti, ki s svojim navdušenje ter radovednostjo do novih okusov in doživetij dajejo Odprti kuhinji posebno vzdušje. Ekipa Odprte kuhne se že zelo veseli, da bo z njimi spet delila to čudovito izkušnjo, ko se bodo skupaj podali v novo pomlad.
Kdo so obiskovalci?
Ali je to gospa s šopkom rož, ki zvedavo opazuje okolico ob sprehodu po ljubljanski tržnici … Ali je to živahna mlada družina z otroki, ki lovi ravnotežje med ulicami mesta … Ali gospod s kozarcem vina, ki deli življenjske modrosti … Ali sodelavci, ki bi si radi popestrili petkovo malico z okusi sveta … In nato so tu še gospodiči in gospodične ali zaljubljeni pari, ki s svojo mladostno energijo vnašajo dodaten žar v dogajanje, ter glasne gruče prijateljev, ki snujejo plane za prihodnost ob dobri hrani in pijači.
Seveda ne smemo pozabiti na vse ponudnike hrane in pijače. Le ti vsak teden prinašajo svoje najboljše jedi in okuse na trg, in so prava zakladnica domače slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel in butičnih slaščic. Brez njihovega truda in strasti do kulinarike Odprta kuhna ne bi bila to, kar je danes … Eno izmed najbolj priljubljenih in edinstvenih kulinaričnih doživetij v Ljubljani.
- picerija Piccola s puhastimi piegatami in tiramisujem
- Fungalist z naborom inovativnih jedi z gobami
- bistro Gaudi&Naan s pestro vegansko ponudbo
- LOU Bistro s polnjenimi pita kruhki
- Matsuri z odličnimi japonskimi jedmi
- Bistro Vrt Lili Novy z rahlimi soparjenimi štručkami po receptu chefa Mojmirja Šiftarja.
Torej, dragi obiskovalci, se vidimo vsak sončen petek, od 10. do 21. ure, na Pogačarjevem trgu. Ja res je sončni petki so lahko tako zelo lepi in okusni, … Se vidimo tam!
Foto: Odprta kuhna in Instagram (@odprtakuhna)