Imamo recept za okusno odprto lazanjo s šparglji, ki je enostavna za pripravo
Imamo recept za okusno odprto lazanjo s šparglji, ki je enostavna za pripravo

Imamo recept za okusno odprto lazanjo s
šparglji, ki je enostavna za pripravo

Ko gre za lazanjo, ima vsak svojo priljubljeno različico. Vendar glavne sestavine te italijanske jedi večinoma ostajajo enake in nespremenjene. V receptu, ki smo ga našli na Instagram profilu @bisse_, pa so te popolnoma drugačna. Pri pripravi je uporabljeno testo za lazanje, ki ga ni treba peči. Poleg tega so mleto meso in značilno omaka nadomestili šparglji, maslo in pinjole – semena, ki spadajo med superživila. Recept za odprto lazanjo je zelo preprost in zanj ne potrebujete preveč sestavin. Zato je to idealna jed, ki jo lahko pripravite za kosilo ali večerjo in ki bo zagotovo navdušila vse vaše potencialne goste.

Sestavine


  • testo za lazanjo
  • lupina ene limone
  • vrečka pinjol
  • Parmezan
  • 500 g sira burrata
  • 50g masla
  • dva šopka špargljev
  • sol, poper

Priprava


Testo za lazanjo skuhajte v vroči vodi – to vam ne bo vzelo več kot pet minut. Med tem časom v posebnem loncu skuhamo šparglje. Pinjole prepražimo v ponvi, da se zlato obarvajo, v tretji posodi pa raztopimo maslo. Nato na testo položimo sir burrata, šparglje, na koncu natremo limonino lupinico in dodamo parmezan, sol in poper po okusu. Nato na vrh položimo še eno plast testa za lazanjo in ponovimo postopek z burrata sirom, šparglji in drugimi sestavinami.

*Tekst je prevzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@bisse_)

Naloži več
Zapri