One Calorie Cookies: Imamo recept za prikupne piškotke, v katerih lahko uživate brez slabe vesti!
One Calorie Cookies: Imamo recept za prikupne piškotke, v katerih lahko uživate brez slabe vesti!

One Calorie Cookies: Imamo recept za prikupne piškotke, v katerih lahko uživate brez slabe vesti!

Prepričani smo, da ste že slišali za Pavlovo torto – verjetno pa se mnogim uvršča tudi med najljubše sladice. Njene lahke in hrustljave plasti se popolno ujemajo z različnimi kremami, stepeno smetano in sadjem. Tokrat pa ne bomo govorili o Pavlovi, temveč o meringue piškotkih. Ti znani piškoti, imenovani Meringue cookies, imajo nešteto različic in so odlična poslastica za vse sladkosnede.

Tako kot plasti za Pavlovo so tudi ti piškotki lahki, hrustljavi in narejeni iz stepenih beljakov ter sladkorja. Imajo zračno, puhasto teksturo, pečejo pa se pri nizki temperaturi, da se lepo posušijo in ostanejo beli, namesto da bi dobili zlato-rjavo barvo. Našli smo recept za njihovo nizkokalorično različico – preberite v nadaljevanju, kako pripraviti One Calorie Cookies!

One Calorie Cookies

Mini meringue piškotki so sladica, ki je zaradi svoje majhnosti idealen prigrizek. Enostavni so za oblikovanje in pripravo, saj potrebujete le štiri sestavine, hkrati pa jih lahko pripravite v klasični različici ali obogatene z različnimi aromami.

Da bi lahko v teh piškotih brezskrbno uživali do mile volje, vam predstavljamo njihovo ultra nizkokalorično različico. Čeprav morda nimajo le ene same kalorije, so svoje ime One Calorie Cookies dobili zaradi svojega preprostega in lahkega sestava. Pripravljeni so iz beljakov, vanilije, vinskega kamna (pecilnega praška) in nizkokaloričnega sladila oziroma nadomestka za sladkor.

Recept za One Calorie Cookies

Sestavine:

  • 4 beljaki
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška (vinski kamen)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1:3-2/3 skodelice sladkornega nadomestka (več ko ga daste, slajši bo, pa tudi trši)

Priprava:

  • Beljake, pecilni prašek in vanilijo stepamo toliko časa, da se naredijo mehurčki.
  • Počasi dodajamo sladilo, dokler ne dobimo lepe in sijoče zmesi.
  • Zmes preložimo v slaščičarsko vrečko in skozi odprtino iztisnemo na pekač obložen s papirjem za peko.
  • Pečemo pri 80-90 stopinjah približno 1 uro in 15 minut – cilj je, da se posušijo, ne spečejo.
  • Izklopite pečico in jih pustite notri še nekaj ur.
  • Uživajte!

Še kanček okusa …

Če želite svojim hrustljavim piškotkom dodati še malo okusa – naj bo to svežina sezonskega sadja ali priljubljena čokoladna nota – je to zelo preprosto. Čokoladne kapljice lahko vmešate neposredno v zmes, že pečene piškotke pa posujete z nasekljanimi pistacijami, lešniki ali orehi. Za piko na i lahko na vrh dodate še nežno kremo in nekaj sadja.

Naloži več
Zapri