Ovseni tiramisu: Najbolj priljubljeno sladico prinašamo v obliki zdravega zajtrka
Ovseni tiramisu: Najbolj priljubljeno sladico prinašamo v obliki zdravega zajtrka

Ovseni tiramisu: Najbolj priljubljeno sladico prinašamo v obliki zdravega zajtrka

Tako kot je pistacija trenutno najbolj priljubljeno živilo na svetu, tako so vse jedi z dodatkom pistacije absolutni hit na družbenih omrežjih (in v živo), je enako znan tudi tiramisu.

Italijanska sladica iz piškotov, kave, kakava in najfinejše kreme je zdaj pripravljena v obliki različnih jedi in napitkov, zato smo že pisali o tiramisu palačinkah, tiramisu latte in tiramisu espressu ter o krajih z najboljšim tiramisuji. Danes vam predstavljamo najbolj zdravo obliko tiramisuja do sedaj – ovseni tiramisu, ki ga pripravite čez noč.

 

Ovseni tiramisu čez noč

Zagovorniki zdrave prehrane dobro poznajo trendovski zajtrk, ovsene kosmiče, ki jih pripravimo večer prej in postavimo v hladilnik. Oves za čez noč so pravzaprav navadni ovseni kosmiči, zmešani z mlekom ali jogurtom in dodatki po želji. V oči nam je padla različica s tiramisujem – spodaj je recept.

tiramisu oats

Sestavine:

  • 1 skodelica majhnih ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica grškega ali kokosovega jogurta
  • 1 skodelica mleka po izbiri
  • 3 žlice grenkega kakava v prahu + za okras
  • 1 žlica chia semen
  • 3 žlice espressa
  • malo soli
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 žlički medu ali agavinega sirupa

Postopek:

  • V skledi zmešajte ovsene kosmiče, kakav, chio in sol.
  • Dodamo espresso, mleko, med in vanilijo (polovico količine medu in vanilije prihranimo za kasneje)
  • Pokrijte in postavite v hladilnik za nekaj ur.
  • Za pripravo zdravega “mascarponeja” zmešajte grški/kokosov jogurt ter preostalo vanilijo in med ter premešajte.
  • Skledo z mešanico ovsenih kosmičev vzamemo iz hladilnika. Pripravite dve skledi ali kozarca.
  • V vsako posodo damo vrsto ovsenih kosmičev, vrsto smetane. V vsaki porciji naj bosta dve vrsti smetane in dve vrsti ovsenih kosmičev.
  • Po vrhu naj bo “mascarpone” krema. Skozi cedilo potresemo kakav v prahu.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

Naloži več
Zapri