Palačinke s cimetom so najmehkejša in najbolj dišeča sladica, ustvarjena za jesenske večere
Kot mnogi izmed vas smo tudi na uredništvu Journal veliki ljubitelji cimetovih zvitkov in palačink. Kaj pa če bi združili ti dve dobroti v eno? Potem bi dobili najmehkejše in najbolj dišeče palačinke s cimetom! Z naslednjim receptom bo hibrid palačink in najbolj priljubljenih jesenskih dobrot postal tudi vaša najljubša sladica. Pripravite jih še danes!
Recept za palačinke s cimetom
Sestavine za namaz:
- 1 skodelica izkoščičenih datljev
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1/4 skodelice + 6 žlic smetane za stepanje (navadni ali veganski nadomestki)
- 3 žlice kremnega sira
- 1-2 čajni žlički cimeta
Sestavine za preliv:
- 3 žlice zmehčanega masla (navadnega ali veganskega nadomestka masla)
- 2 žlici kremnega sira
- 6 žlic sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Priprava
- Datlje namočimo v vroči vodi, dokler se ne zmehčajo, cca. 15 min. Precedite in dajte v mešalnik skupaj z javorjevim sirupom, 1/4 skodelice smetane za stepanje, 1/4 skodelice vode in cimetom. Dobro premešajte, dokler ne dobite paste.
- V skledi zmešamo preostalih 6 žlic smetane za stepanje v trdo stepeno smetano, dodamo kremni sir in premešamo, nato dodamo pasto in na kratko premešamo, da se poveže. Skledo postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate glazuro.
- Z ročnim mešalnikom zmešajte zmehčano maslo, kremni sir in vanilijo, dokler se ne povežejo. Dodamo sladkor v prahu in mešamo toliko časa, da se povežeta v homogeno zmes (pazimo, prah lahko leti na vse strani, zato najprej mešamo z lopatko).
- Prestavimo v plastično vrečko in postavimo v hladilnik za cca. 10 minut.
- Naredite palačinke po vašem najljubšem receptu, jih namažite z eno žlico namaza, zvijte in prelijte glazuro na palačinko ali jo okrasite s pomočjo dresirne vrečke.
Recept je pripravila Doris Valković z bloga Foodoris. Več odličnih receptov poiščite na njenem blogu in Instagram profilu.
Foto: Doris Valković