Panettone puding s sladoledom je hit sladica tudi v teh prazničnih dneh
Panettone puding s sladoledom je hit sladica tudi v teh prazničnih dneh

Panettone puding s sladoledom je hit
sladica tudi v teh prazničnih dneh

Panettone je izmed vseh sladic verjetno največja zvezda vsake praznične mize. Ponudba panettonov v naših pekarnah in trgovinah je letos večja in boljša kot kdaj koli prej. Verjamemo, da ste tudi mnogi izmed vas iskali in našli svojega favorita in če vam je slučajno ostal odvečni panettone, imamo odlično novico. Blogerka Janja Benić, znana tudi kot Janjolinka, nam prinaša pravi zero-waste recept!

Panettone puding je videti nepremagljiv, a ga je pravzaprav zelo enostavno pripraviti – poigrajte se z okusi!

Janjolinka: Panettone pudding sa sladoledom

Recept za panettone puding

Sestavine:

  • cca 300 g panetona
  • 50 g masla
  • 250 g polnomastnega mleka
  • 250 g sladke smetane
  • 4 rumenjaki
  • 80 g sladkorja
  • lupina polovice limone in polovice pomaranče
  • ščepec muškatnega oreščka v prahu
  • 60-80 g temne čokolade (po želji)
Panettone pudding
Panettone pudding

Postopek:

  • Posodo (keramično/ognjevarno) premažemo z maslom (del rezerviramo za kasneje).
  • Panettone narežemo na 1 cm debele rezine in jih navpično razporedimo po pekaču.
  • V posebni posodi zmešamo mleko, sladko smetano, rumenjake, sladkor ter limonino in pomarančno lupinico ter muškatni orešček.
  • Vse skupaj prelijemo čez narezan panettone in pustimo približno 20 minut, da vpije tekočino. Med tem časom segrejemo pečico na 180 C.
  • Nanj položimo preostalo maslo in narezano čokolado.
  • Pečemo 35 minut.
  • Ko je pripravljen, ga pustimo, da se malo (ne popolnoma) ohladi in postrežemo – lahko ga postrežemo s sladoledom, sladko smetano ali angleško kremo.
Panettone pudding
Panettone pudding
Panettone pudding
Panettone pudding
Panettone pudding

Recept nam prinaša Janja Benić z bloga Janjolinka. Več odličnih receptov poiščite na njenem blogu ali Instagram profilu.

Foto: Janjolinka

Naloži več
Zapri