Hitra panna cotta: S petimi sestavinami in 15 minutami v kuhinji do popolne sladice
Hitra panna cotta: S petimi sestavinami in 15 minutami v kuhinji do popolne sladice

Hitra panna cotta: S petimi sestavinami in 15 minutami v kuhinji do popolne sladice

Panna cotta je tradicionalna italijanska sladica iz mleka, smetane in želatine, z dodatkom vanilje in (najpogosteje) sadnega preliva pa je priljubljena sladica mnogih. Čeprav se zdi, da je priprava zapletena, je 15 minut v kuhinji dovolj za hitro panakoto (seveda upoštevajte, da se bo morala panakota, ko bo kuhana, tudi ohladiti v hladilniku). Prinašamo preverjen recept in dva nekoliko drugačna, sezonska predloga serviranja.

panna cotta

Recept za hitro panna cotto

Sestavine:

  • 80 ml mleka
  • 600 ml smetane za kuhanje
  • 1 vrečka mlete želatine
  • 125 g belega sladkorja
  • 1 ½ čajne žličke arome vanilije

Postopek:

  • Mleko vlijemo v manjšo skledo, dodamo želatino v prahu in dobro premešamo. Postavite na stran.
  • V ponev vlijemo smetano in ji dodamo sladkor, premešamo in kuhamo na nizki do srednji temperaturi.
  • Želatino vmešamo v smetano in sladkor, takoj ko začneta vreti, med mešanjem kuhamo še minuto.
  • Odstavite s štedilnika in dodajte vanilijo.
  • Nalijte v 6 majhnih skled, pustite, da se ohladi približno 20 minut, nato pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure – idealno čez noč.
@ailutokman

SIN HORNO Y CON MUY POCOS INGREDIENTES, TE HACES UN POSTRE SÚPER CREMOSO 🤤✨ • Siempre tuve ganas de probar este postre, se llama Panna Cotta y proviene de Italia. Su textura siempre me llamó la atención, sobre todo porque me encantan los postres cremosos 😍 • Lo bueno de este postre es que solo lo haces en una cacerola, y lleva ingredientes súper básicos que todo el mundo puede conseguir! 🙌🏼🥰 *UN SUPER TIP: Podes ponerle una cucharadita de cacao amargo y lo haces de chocolate! O por que no, una cucharada de dulce de leche!* • Vas a necesitar (Para 3 vasitos) - 300 ml Crema de Leche - 175 ml Leche 🥛 - 40 gr Azúcar - Vainilla - Opcional: ralladura de naranja 🍊 (despues tenes que colarlo para que no te quede en la mezcla) - 1 cda de Gelatina Sin Sabor con 5 cdas de Agua 💧 • Probá este postre y vas a ver que te va a encantar como a mi, tanto su textura como su sabor. Acompañalo de una buena salsita y algo que le de crocancia y ya lo tenes listooo🤤 • #postre #dessert #dulce #receta

♬ Tarantella napoletana - Andrea Colombari
panna cotta

Dva predloga serviranja

Ponavadi postrežemo panakoto s prelivom iz jagodičja; maline, jagode ali borovnice. Konec poletja pa nam prinaša sezono novega sadja, pa tudi sveže kuhanih marmelad, zato predlagamo, da panna cotto v teh dneh postrežete s karameliziranimi figami ali z marelično marmelado.

 

Karamelizirane fige za panna cotto

  • 6-8 svežih fig
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici rjavega rjavega sladkorja

Sveže fige prerežemo na pol in povaljamo v rjavem sladkorju. Položimo jih na segreto ponev in dodamo žlico masla. Proti koncu dodajte med. Karamelizirane fige razporedimo po skledicah za panakoto.

 

 

panna cotta sa karameliziranim smokvama

Panna cotta z marelično marmelado

Poletje je čas marelic, s tem pa tudi čas kuhanja domačih mareličnih marmelad in džemov. Če imate možnost dobiti domačo marmelado, za posladkanje panna cotte ne boste potrebovali ničesar drugega!

 

panna cotta sa karameliziranim smokvama

Foto: TikTok, Pexels, Unsplash

Naloži več
Zapri