Pão de queijo: Imamo recept za brazilske kruhke s sirom, ki jih imajo vsi radi
Pão de queijo: Imamo recept za brazilske kruhke s sirom, ki jih imajo vsi radi

Pão de queijo: Imamo recept za brazilske
kruhke s sirom, ki jih imajo vsi radi

Pão de queijo (sirni kruh) je zelo priljubljena brazilska specialiteta. Majhne pečene sirove kroglice jemo za zajtrk, pa tudi kot prigrizek čez dan, seveda pa so najboljše še tople. Glavna sestavina, poleg sira, je tapiokina moka, zato pão de queijo morda poznate kot tapiokine kroglice. Ne vsebujejo glutena, zato so primeren prigrizek za vse tiste, ki se mu morate iz zdravstvenih razlogov izogibati. Tapiokine kroglice pogosto pripravljamo doma – preproste so za pripravo, obožujejo jih vsi. Skorja je hrustljava, sredica pa neverjetno mehka in raztegljiva.

Nam najljubši so klasični, lahko pa mešanici dodate tudi koščke slanine, čebule, česna, drobnjaka ali začimb po želji.

pao de queijo
pao de queijo

Recept za Pão de queijo

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 118 ml olivnega olja
  • 140 g sira gauda
  • 244 g tapiokinega škroba
  • 1 čajna žlička soli

Postopek:

  • Pečico segrejemo na 190 stopinj C.
  • V ponvi zmešajte mleko, olivno olje in sol ter segrejte. Takoj ko zavre, odstavite z ognja.
  • Segrete sestavine vmešamo v tapiokino moko in pustimo počivati ​​10-15 minut.
  • Mešanici dodamo jajca in nariban sir. Testo mora biti čvrsto, gumijasto in raztegljivo.
  • Testo oblikujemo v kroglice in polagamo na pekač.
  • Pečemo 15-20 minut, dokler niso zlato rjavi in ​​dobijo skorjico.

Foto: iStock, Unsplash, Instagram

Naloži več
Zapri