Sanjska poletna sladica: Pavlove torte v obliki školjk z nektarinami
Sanjska poletna sladica: Pavlove torte v obliki školjk z nektarinami

Sanjska poletna sladica: Pavlove torte v
obliki školjk z nektarinami

Pavlova torta je znana poslastica, poimenovana po balerini Ani Pavlovi, običajno pa je sestavljena iz hrustljave podlage, obilno prelite s stepeno smetano, poleg svežega sadja. Pri blogerki @soulfoodmx smo našli navdih za ustvarjanje unikatnih in instagramabilnih Pavlovih školjk z dodatkom nektarin, ki jih boste želeli čim prej poskusiti.

Sestavine:

• 8 nektarin
• 4 žlice rjavega sladkorja
• 1 čajna žlička cimeta
• 60 g masla
• stisnjena limona in njena lupinica
• 1/4 čajne žličke kardamoma (neobvezno)
• ščepec soli

Za pavlovo:

• 210 g beljakov (cca. 6 kosov) sobne temperature
• 370 g rafiniranega sladkorja
• 1 1/2 žličke koruznega škroba

• 1 čajna žlička sladkorja v prahu
• slaščičarska vrečka

Stepena smetana iz nektarin:

• 1 1/2 skodelice smetane za stepanje
• 1/2 skodelice sladkorja v prahu
• 1 čajna žlička vanilije

Postopek:

Pečico najprej segrejemo na 135 °C.

1. Ločimo rumenjake in beljake, dobro očistimo posodo v kateri jih bomo stepli. O rumenjaku ne sme biti sledi.
2. V mešalnik dodajte beljake in začnite stepati na 2. hitrosti (nizka), dokler ne postane kot pena za kapučino, to traja 3 do 5 minut.
3. Nato dodamo sladkor v prahu, povečamo hitrost mešalnika na 3 in dodajamo sladkor, žlico za žlico po malo, vsakič, ko dodamo sladkor, počakamo 10 sekund, da dodamo novo žlico. Stepajte približno 5 minut. In postrgajte robove.
4. Pospešite na 4 (srednje) in nadaljujte s stepanjem, dokler se sladkor ne raztopi, še približno 5 minut.
5. Ko se skoraj raztopi, dodajte koruzni škrob in premešajte. Meringue mora biti zdaj čvrsta in svilnata.
6. Meringue prestavimo v slaščičarsko vrečko in na silikonskem ali pomaščenem okroglem modelu oblikujemo školjke.
7. Prestavimo v pečico in temperaturo zmanjšamo na 100 °C, pečemo 90 min. Nato pustimo, da se ohladi v pečici.
8. V ponev dodamo maslo, stopimo, dodamo nektarine, sladkor in cimet, premešamo in kuhamo toliko časa, da nastane karamelasta omaka. Zmiksajte malo nektarine in odstavite.
9. Za kremo: smetano stepemo, dodamo sladkor v prahu, vanilijo, stopljene nektarine in premešamo.
10. Školjke prelijemo z malo smetane, nanje položimo nektarine s cimetom in sveže nektarine.

Foto: Instagram (@soulfoodmx)

Naloži več
Zapri