Za vse tiste, ki ste privrženci hitrih, preprostih receptov ter okusnih in navdušujočih jedi – imamo dobro novico. Prepričani smo, da ste se v teh prazničnih dneh naveličali kuhanja, peke in preživljanja časa v kuhinji. No, če pričakujete goste ali pripravljate zabavo, je čas za enostavnejše prigrizke. Medtem ko nam nizke temperature vzbujajo željo po toplih in udobnih prigrizkih, smo se odločili poskusiti pečen brie, sir, pripravljen na način, ki je priljubljen na družbenih omrežjih.
Celo kolo sira namreč vstavimo v kruh in spečemo v pečici, rezultat pa so izvrstni, kremasti grižljaji. Prav tako lahko brie spečete brez kruha in ga postrežete s krekerji, grisini ali drobtinami. Predstavljamo vam recept za to poslastico iz samo 4 sestavin!
Pečen brie
Sestavine
- 1 kolo sira brie
- 1/3 skodelice marmelade po izbiri (predlagamo figovo, borovničevo ali malinovo)
- 1 čajna žlička sesekljanega rožmarina
- 1/4 sesekljanih orehov ali pecan orehov
- krekerji, bagete ali grisini
Postopek
- Pečico segrejemo na 180 stopinj.
- Brie z ostrim nožem narežite na majhne diamante ali kocke.
- Brie položite v ponev ali model, ki ga lahko postavite v pečico.
- Brie namažemo z marmelado, potresemo z orehi in rožmarinom ter postavimo v pečico.
- Pečemo 12-15 minut, dokler se sir ne zmehča in začne razmazovati.
- Postrezite vroče s kruhom ali krekerji! Pazite na vročo posodo/pekač.