Najljubši jesenski prigrizek: Tukaj je nasvet, kako doma pripraviti vedno odlično pečen kostanj
Kostanj je mnogim najljubši jesenski prigrizek. Obožujemo jih v tortah in pitah, najbolj priljubljena sladica iz kostanja pa je nedvomno kostanjev pire. Neustavljivi in najslajši so za nas čisto preprosti – pečeni. Priprava pečenega kostanja doma nekako ni naša najljubša dejavnost, saj je dolgotrajna, velikokrat pa se zgodi, da kostanj ne pride lepo iz kože, zato je preprostejša možnost, da ga pečenega kupimo kar na sprehodu po mestu. Vendar pa jih je poseben užitek pripraviti na toplem doma in jih uživati ob gledanju filma pod odejo.
Odkrili smo nekaj trikov za vedno popoln pečen kostanj doma – zlahka se bo olupil, znotraj pa ostal popolnoma mehak.
Odlično pečen kostanj doma
Pot do odlično pečenega kostanja doma je pravzaprav zelo preprosta. Najpomembneje je, da dobite kostanj, ko je še svež, lahko ga naberete sami ali kupite. Ko se kostanja lotite peči doma, v pečici, ne potrebujete nobenih dodatnih sestavin – dobesedno le kostanj. Vendar pa je poleg primernega časa peke in pečenja na primerni temperaturi najpomembnejša dobra priprava samih kostanjev, preden gredo v pečico. Prvi trik je povezan s pravilnim rezanjem, drugi pa z namakanjem kostanja v hladni vodi. Po tem je vse enostavno!
@frommylittlekitchen The trick to making roasted chestnuts easy to peel! 🌰🌰 #chestnuts #howto #learnontiktok #winterfood #fyp
♬ original sound - Melanie Lionello
- Svež kostanj z nožem zarežite z x na ravni strani, nato pa jih za vsaj 1 uro postavite v skledo s hladno vodo, da se zmehčajo.
- Kostanj položite na pekač z x oznako navzgor. Pečemo jih 30 minut na 180 stopinjah.
- Pečene kostanje preložimo na kuhinjsko krpo – tesno jih zavijemo v brisačo in pustimo tako zavite 10 minut.
- Kostanj odstranite iz krpe, olupite in uživajte!
Foto: TikTok, Pexels