Pečeni ovseni kosmiči bodo postali vaš najljubši zajtrk v hladnih dneh
Pečeni ovseni kosmiči bodo postali vaš najljubši zajtrk v hladnih dneh

Pečeni ovseni kosmiči bodo postali vaš
najljubši zajtrk v hladnih dneh

V dneh, ko se že od trenutka, ko odpremo oči, zdi, da je zunaj tema, je pomembno, da še naprej pazimo nase in ne izpustimo zajtrka. Razen če spadate v skupino ljudi, ki uživajo v svojih malih jutranjih ritualih, se zdi kuhanje takoj po prebujanju dolgočasno opravilo. Zato smo pripravili recept, ki ga lahko pripravite pred spanjem, zjutraj pa ga le pogrejete. Odvisno od pripravljene količine je ta pečena ovsena kaša lahko vaš zajtrk do nekaj dni. Navdih za to kremno kašo, polno vlaknin, smo našli na profilu @deliciouslyella.

Sestavine

  • 200 g ovsenih kosmičev
  • dve jabolki – naribani ali narezani na trakove
  • čajna žlička cimeta
  • dve pesti ali 50 g mešanih semen (lahko bučnih, sončničnih, sezamovih)
  • liter kravjega ali rastlinskega mleka po želji (količino zmanjšajte, če želite bolj čvrsto strukturo)
  • 150 g robid ali drugega sadja po izbiri
  • ščepec grobe morske soli

Posip

  • 50 g narezanih oreščkov po želji
  • na trakove narezano jabolko
  • javorjev sirup

Priprava

Pečico segrejte na 160 °C z ventilatorjem ali na 180 °C z vključenim zgornjim in spodnjim grelcem. V skledi zmešamo kosmiče, jabolka, cimet, semena in dodamo ščepec soli. Prilijemo mleko in vse dobro premešamo. Dobljeno mešanico prestavimo v pekač in po vrhu potresemo robide ali drugo sadje. Pečemo v pečici 30-35 minut, dokler zmes ne postane zlatorjave barve in se na površini pojavijo mehurčki. Pečene ovsene kosmiče vzamemo iz pečice in nežno premešamo. Naj vas ne skrbi, če bo zmes videti preveč tekoča. Ko se kaša ohladi, bo jed postala gostejša.

Postrezite na krožnik in okrasite z oreščki, jabolčnimi lističi in javorjevim sirupom.

Dodatni nasveti

Če želite, da so vaši pečeni ovseni kosmiči čvrstejše teksture, mešanici dodajte 2 pretlačeni banani in poskusite s količino mleka. Za večji vnos beljakovin lahko svoji kaši dodate eno do dve merici beljakovin v prahu. Poleg tega to ni edini okus, ki vam je na voljo. Lahko se poigrate z izbiro sadja ali dodate čokolado za malo sladkosti.

Naloži več
Zapri