Nova pekarna v Amsterdamu je videti kot galerija za rogljičke in sladice. Je že uspešnica!
Nova pekarna v Amsterdamu je videti kot galerija za rogljičke in sladice. Je že uspešnica!

Nova pekarna v Amsterdamu je videti kot galerija za rogljičke in sladice. Je že uspešnica!

Če je kaj v Amsterdamu nov epicenter okusa in estetike, je to pekarna Pantopia, novo odkritje v Kerkstraatu. To mesto je že postalo hit letošnjega poletja, vrste spredaj pa pričajo o njegovi priljubljenosti. Pantopia je več kot le pekarna – predstavlja se kot slaščičarski studio, galerija okusov, ki obiskovalce popelje na edinstveno kulinarično popotovanje.

Pantopia je produkt vizije francoskega chefa Alexa Scourja, inovatorja, znanega po svoji reinterpretaciji klasičnega rogljička. Njegove stvaritve so že postale prepoznavne po popolni kombinaciji tradicionalnega in modernega, nekateri pa bi celo rekli, da iz rogljičkov naredi pravo umetnino. Še posebej znani so Pain Suisse s pistacijo in rogljičkova torta z borovnico. Njihova hrustljava tekstura in bogati nadevi z vsakim grižljajem pridobivajo vedno več oboževalcev. Pokukajte skozi okno – ‘umetniškega peciva‘, odlično postavljenega na marmornate podstavke, ki kar vabijo k uživanju.

Notranjost Pantopie izžareva tople zemeljske odtenke, vsaka podrobnost pa je skrbno premišljena. Prostor je videti kot moderna galerija, s svetlimi stenami in minimalističnim dekorjem. Prav zaradi te kombinacije estetike in okusa je Pantopia edinstveno mesto v Amsterdamu. Poleg odlično pripravljenega peciva je tu še odlična kava, ki doživetje še dodatno popestri in tako običajen obisk pekarne spremeni v pravi kulinarični ritual.

Za tiste, ki ne iščete samo okusa, ampak tudi doživetje – Pantopia je vsekakor destinacija, a bodite pripravljeni stati v vrsti, saj je Pantopia že v trendu in ko okusite nekaj iz njihove delavnice, bo jasno zakaj.

Foto: Instagram (@gaiandemu, @alleborghespresso)

Naloži več
Zapri