Chicken Soup for the Soul Day: Recept za juho, ki združuje pikantne in kisle okuse
Chicken Soup for the Soul Day: Recept za juho, ki združuje pikantne in kisle okuse

Chicken Soup for the Soul Day: Recept za juho, ki združuje pikantne in kisle okuse

Limetin sok, grški jogurt in čilijeva omaka niso sestavine, ki jih običajno najdete v istem receptu. Čeprav se uporabljajo predvsem kot dodatek k postrežbi te jedi, ji dajejo značilen okus, ki bo všeč vsem ljubiteljem pikantnih in kislih okusov. Na današnjem meniju – piščančja juha z dodatkom fižola, koruze in čebule. Pripravljamo ga po receptu, ki smo ga našli na Instagram profilu @gatherednutrition – dekleta, ki pogosto deli preproste in zdrave recepte za jedi, prilagojene vsakomur.

Prepričani smo, da se po naštetih sestavinah na prvi pogled zdi, da ta jed zahteva veliko časa in truda. Vendar temu ni tako. Skoraj vse sestavine lahko dobite v kateri koli bolje založeni tržnici, ko jih združite in zavrete, pa je juha pripravljena v največ 40 minutah. Podobno kot pri japonski miso juhi so vse sestavine, uporabljene pri njeni pripravi, zdrave in vir številnih vitaminov in mineralov. Zato je naš predlog za juho dneva – na dan, ki nosi ime Chicken Soup for the Soul Day.

Glavne sestavine

  • žlico oljčnega olja
  • srednje velika čebula
  • paprika
  • trije stroki česna
  • 600-700 g piščančjih prsi
  • 240 ml piščančje juhe
  • pločevinka belega fižola
  • pločevinka pinto fižola
  • pločevinka paradižnikove paste
  • 170 g zamrznjene koruze
  • žličko kimavca
  • čajna žlička čilija v prahu
  • čajna žlička soli
  • pol žličke popra
  • 280 g grškega jogurta

Sestavine za serviranje

  • limetin sok
  • nariban sir
  • svež peteršilj
  • čili omaka
  • kisla smetana ali grški jogurt

Priprava

Črno čebulo, papriko in tri stroke česna narežemo na koščke. Združimo jih in pražimo na olivnem olju 2-3 minute. Medtem narežemo piščančji file na trakove. Masi postopoma dodajamo vse ostale glavne sestavine, razen grškega jogurta. Mešamo dokler ne nastane kompaktna masa, nato pa juho pokrijemo in pustimo kuhati približno 20 minut. Nato odstranite pokrov in zmanjšajte ogenj, ponev pa pustite na štedilniku še 10 minut.

Ko je juha popolnoma kuhana, piščančja prsa previdno odstranimo in jih z dvema vilicama raztrgamo na še manjše trakove. Nato jih vrnemo v juho in dodamo grški jogurt. Mešajte, dokler niso vse sestavine enakomerne.

Na koncu dodamo še sestavine za serviranje po želji. Niso nujne, bodo pa juhi dali polnejši okus, še posebej limetin sok ali čili omaka.

Foto: Instagram @gatherednutrition

Naloži več
Zapri