Če ste mislili, da tiramisu ne more biti boljši, je tukaj recept za pistacijevo različico
Če ste mislili, da tiramisu ne more biti boljši, je tukaj recept za pistacijevo različico

Če ste mislili, da tiramisu ne more biti boljši, je tukaj recept za pistacijevo različico

Ko govorimo o najbolj priljubljenih sladicah, je tiramisu eden tistih, ki ga bodo mnogi takoj uvrstili v to kategorijo. Italijanska torta, pri kateri je poudarek na kavi, je aktualnejša kot kdaj koli prej, kar dokazuje vse več različic te sladice, s katerimi se srečujemo. Zato smo že poskusili tiramisu brownije, mangov tiramisu, tiramisu palačinke, … Če pa ste ljubitelj pistacij – predlagamo, da se pistacijev tiramisu znajde na seznamu poslastic, ki jih boste morali poskusiti v naslednjih dneh. Še več, imamo recept – in je preprostejši, kot si mislite.

Tiramisu s pistacijo: Sladica, ki jo dodajamo v knjigo receptov

Ena od glavnih prednosti recepta za tiramisu, kjer je glavna stvar pistacijeva krema, je, da ga lahko pripravite na različne načine. Povedano drugače, za pripravo lahko uporabite klasičen pekač ali model, lahko pa tudi kozarce ali sklede. Zato lahko iz ključnih sestavin naredite eno veliko sladico, lahko pa tudi več manjših. Vendar tokrat pripravljamo pistacijev tiramisu po receptu, ki smo ga našli na TikTok profilu @audreysaurus in ki traja manj kot pol ure.

Čeprav smo že ugotovili, da so sladice s pistacijami v zadnjih nekaj mesecih postale priljubljene, zdaj na ta seznam dodajamo še eno. Prav zato vam v nadaljevanju predstavljamo vse sestavine, ki jih potrebujete za to sladico, ter postopek priprave.

Sestavine

  • dva rumenjaka
  • dve žlici sladkorja
  • 250 g mascarpone sira
  • 300 ml sladke smetane
  • piškotki
  • vroča kava
  • pistacijev kremni namaz
  • pistacije

Priprava

V prvi skledi penasto umešamo dva rumenjaka s sladkorjem in dodamo mascarpone sir. Nato skuhamo kavo, ki ji dodamo žlico pistacijevega kremnega namaza. V drugi posodi zmešamo 300 ml sladke smetane (z več kot 30 % mlečne maščobe) in vsaj dve žlici pistacijevega kremnega namaza. Tej zmesi zatem dodamo sestavine, ki ste jih že združili v prvi posodi – torej nadev.

Nato sledi postopek, ki je značilen za tiramisu – na želeno površino nanesemo nekoliko tanjšo plast kremnega nadeva, nanj pa položimo piškote, ki smo jih pomočili v kavo. Ti dve plasti izmenjujte, dokler ne dosežete samega vrha pekača, sklede ali kozarca. Na koncu na kremast nadev damo še mlete pistacije. Pred serviranjem sladico nekaj ur pustimo v hladilniku.

*Članek je prevzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@ardsydney_, @beckbitesback), TikTok (@audreysaurus)

Naloži več
Zapri