Testenine s svežo zelenjavo so naša nova gastro obsedenost
Testenine s svežo zelenjavo so naša nova gastro obsedenost

Testenine s svežo zelenjavo so naša
nova gastro obsedenost

Za prave gurmane nič ne more nadomestiti poletne sezone; to je čas paradižnika, bučk, jajčevcev, paprike, kumar … Najokusnejše dobrote so pripravljene iz svežega sezonskega sadja in zelenjave z vrta. Srečneži, ki imajo vrtove, vedo, kakšen nepopisen občutek je sprehoditi se po lastnem vrtu, utrgati nekaj zrelih plodov in iz njih takoj narediti kosilo. Poleti, ko so bolj cenjeni preprosti in hitri obroki, ko nihče ne prižge pečice, je sveža zelenjava kot nalašč za hitre in okusne obroke. Nov gastronomski trend se imenuje Summer Garden Pasta [poletne testenine z vrtno zelenjavo], recept pa vam predstavljamo v nadaljevanju.

Summer Garden Pasta

Družbena omrežja so preplavili posnetki priprave Summer Garden Paste, tankih testenin (popularno imenovane angelski lasje) s svežimi češnjevimi paradižniki, baziliko in dodatki, kot sta sir in česen. Ta recept je pripravila ameriška kuharica Ina Garten, podobne priljubljene recepte pa najdete na njeni spletni strani.

Svojim poletnim testeninam lahko dodate drugo poletno zelenjavo, kot so sesekljane paprike, sveže kumare ali jajčevci, vendar je trenutno najbolj priljubljena različica najpreprostejša.

Poletje na krožniku

Poletne testenine z zelenjavo so prava definicija poletja na krožniku – hladna testeninska solata s pridihom svežine najboljših poletnih živil.

Sestavine:

  • testenine (najtanjši špageti)
  • češnjev paradižnik
  • sveža bazilika
  • Mozzarella
  • Grana Padano
  • česen
  • olivno olje, sol

Priprava:

  • Češnjeve paradižnike narežemo na četrtine, mariniramo v baziliki, olivnem olju in česnu. Dodamo sol. Pustimo marinirati 4 ure.
  • Skuhamo špagete in jih vmešamo v paradižnikovo zmes.
  • Dodamo mozzarello in Grano Padano.
  • Postrežemo hladno

Foto: Instagram (@entilltugga)

Naloži več
Zapri