Kremne polnjene bučke so najpogostejša izbira za jesenska kosila – prinašamo vam recept
Kremne polnjene bučke so najpogostejša izbira za jesenska kosila – prinašamo vam recept

Kremne polnjene bučke so najpogostejša izbira za jesenska kosila – prinašamo vam recept

Bučke so ena najpogostejših sestavin jesenskih kosil in razumemo zakaj. Obstajajo različne različice te jedi, prednostni način priprave pa je pogosto odvisen od leta priprave. Tako nam spomladi in poleti prijajo nekoliko bolj sveži recepti, v hladnejših dneh pa topli obroki. Zato so bučke ena naših najljubših jedi – pripravimo jih lahko na peščico načinov. Ne glede na to, ali jih pripravljate ocvrte, pečene na žaru ali v pečici, vsak ima svojo najljubšo različico. Polnjene bučke so nedvomno eden najpogostejših načinov priprave, vsaj v naši kuhinji. Kar zadeva nadev, lahko najdete različne sestavine, odvisno od okusa, ki vam je všeč. Tokrat se opiramo na recept, ki prinaša klasične polnjene bučke. Vendar z nekoliko bolj kremastim pridihom.

Najljubši recept za kremasto polnjene bučke


Sestavine

  • pet bučk
  • ena žlica oljčnega olja
  • trije pori
  • trije stroki česna
  • ena čajna žlička svežega origana
  • ena čajna žlička soli
  • pol žličke popra
  • 250 gramov sira ricotta
  • 50 gramov parmezana
  • 50 gramov posušenih paradižnikov
  • 60 gramov krušnih drobtin

 

Priprava

Priprava po tem receptu je presenetljivo preprosta. Recept smo našli na gastro profilu Nica Pallota, znanega italijanskega kuharja. Ko ste na lokalni tržnici izbrali najlepše bučke, se recept lahko začne. Bučke po dolgem prerežemo na pol in z žlico izdolbemo sredino. Bučko osmukamo iz sredice in jo skupaj s porom nekaj minut dušimo v ponvi na oljčnem olju. Odstavimo z ognja in zmešamo z ostalimi sestavinami, najprej dodamo dve vrsti sira, nato posušene paradižnike in drobtine, nato začinimo. Sestavine dobro premešamo, da se povežejo v kremasto zmes. S kremastim nadevom z žlico nadevamo izdolbene bučke, nato pa bučke razporedimo po pekaču, ki smo ga predhodno obložili s papirjem. Po vrhu lahko dodate še nariban sir, če želite bolj izrazit okus, nato pa pokapate z olivnim oljem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 20-25 minut. Uživajte!

Naloži več
Zapri