Postanite mojster okusov: Štiri kulinarične delavnice, ki jih ne smete zamuditi
Postanite mojster okusov: Štiri kulinarične delavnice, ki jih ne smete zamuditi

Postanite mojster okusov: Štiri kulinarične delavnice, ki jih ne smete zamuditi

Ste kdaj sanjali o tem, da bi sami pripravili popolno potico, se preizkusili v žar mojstrovinah ali odkrili skrivnosti azijske kuhinje? To pomlad imate priložnost, da svoje kuharske veščine nadgradite v izjemnih kulinaričnih delavnicah. Pripravili smo izbor štirih nepozabnih doživetij, kjer boste pod vodstvom izkušenih mentorjev raziskovali nove okuse in tehnike. Pridružite se in ustvarjajte v dobri družbi!

Smove: brunch z MasterChef zmagovalcem Brunom Šulmanom

Ljubitelji gurmanskih doživetij bodo 30. marca 2025 v Smove doživeli brunch, kot ga še ni bilo! Vrhunski chef in zmagovalec sedme sezone MasterChef Slovenija, Bruno Šulman, bo poskrbel za nepozabno kulinarično izkušnjo. Dopoldan bo minil ob sproščenem klepetu, vrhunski hrani in odličnem vzdušju.

Posebnost dogodka:

  • Prinesite svoj najljubši krožnik – vintage, babičin ali pisan – in odkrijte njegovo posebno vlogo na dogodku!

Na meniju:

  • sveže pečen kruh, sir, pršut, sladke dobrote po navdihu pariških pekarn, sadje, jogurt in domača granola
  • topla jed: jajca in šmorn
  • pijače: mimosa, kava, čaj, voda

Lokacija: Smove, Opekarska cesta 11, Ljubljana

Datum: 30. marec 2025 ob 11.00

Cena: 49 evrov

Galerija okusov: BGE Akademija – umetnost žara

Če obožujete pripravo hrane na žaru, potem je BGE Akademija prava izbira za vas. Na kulinaričnem tečaju boste odkrili skrivnosti vrhunskega žara – od popolne pice do slastnih prilog in sladkih mojstrovin.

Kaj pričakovati?

  • Tečaj traja 4 ure in vključuje učenje različnih tehnik peke na žaru
  • Cena: 120 € na osebo (pogostitev vključena)
  • Možnost, da na zaključni pogostitvi svoje jedi delite s svojimi najbližjimi (pogostitev za goste: 45 €/osebo)

Lokacija: Galerija okusov

Datumi: 19. april in 31. maj 2025 ob 10.00

 

Center Rog: Velikonočna potica

Potica je simbol slovenske kulinarične dediščine, ki povezuje generacije. Če želite obvladati njeno pripravo, vas bo mag. Iva Verbnik na tej delavnici naučila vse od gnetenja do popolnega zavijanja testa. Skupaj bomo spekli pravo tradicionalno orehovo potico!

Kaj se boste naučili?

  • Priprava bogatega kvašenega testa
  • Tehnike gnetenja, valjanja in zavijanja
  • Skrivnosti popolnega orehovega nadeva

Lokacija: Kuharski lab, Center Rog

Datum: 16. april 2025 ob 17.00 – 20.00

Cena: 50 € za člane, 65 € za goste

Center Rog: Kitajski žlikrofi z mentorico Shelly Yun Liu

Kitajski žlikrofi so nepogrešljiv del praznovanj, saj simbolizirajo srečo in povezanost. Na tej delavnici boste pod vodstvom izkušene mentorice Shelly spoznali avtentične tehnike priprave in izvedeli več o bogati zgodovini kitajske kulinarike.

Načrt delavnice:

  • Priprava dveh vrst nadevov (mesni in zelenjavni)
  • Učenje oblikovanja žlikrofov, da se med kuhanjem ne odprejo
  • Dva načina kuhanja: kuhanje v vodi in cvrtje v ponvi
  • Okušanje jedi z različnimi omakami

Lokacija: Kuharski lab, Center Rog

Datum: 3. april 2025 ob 17.00 – 20.00

Cena: 50 € za člane, 65 € za goste

Te kulinarične delavnice odlična priložnost, da razširite svoja kuharska obzorja. Rezervirajte svoje mesto in se prepustite nepozabnim okusnim doživetjem!

Foto: Instagram @hettie.bo

Naloži več
Zapri