Pripravite se na neustavljivo kombinacijo hrustljavih piškotov in sveže limonine kreme! Ta recept prinaša popolno kombinacijo mehkega testa s hrustljavo teksturo, ki jo dopolnjuje bogata limonina krema. Sledite preprostim korakom in ustvarite sladico, ki bo zadovoljila vaše brbončice in navdušila vaše goste. Uživajte v vsakem grižljaju teh slastnih dobrot, ki so kot nalašč za različne priložnosti, še posebej za praznike. Priprava je hitra in enostavna, zato stopite v kuhinjo in odkrijte čare okusa razpokančkov z limonino kremo.
Sestavine za razpokančke:
- 250 g moke
- 150 g masla (sobne temperature)
- 100 g sladkorja
- 1 jajce
- ščepec soli
Sestavine za limonino kremo:
- 4 jajca
- 150 g sladkorja
- sok in lupina 2 limon
- 100 g masla
Priprava:
V skledi zmešamo moko in sol. V drugi skledi kremasto stepemo maslo in sladkor. Dodamo jajce in dobro premešamo. Postopoma dodajte mešanico moke in soli ter mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo. Testo oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejemo na 180°C. V sredino vsake kroglice naredite jamico, kamor boste kasneje dali kremo. Piškote pečemo v ogreti pečici 10-12 minut.
Priprava limonine kreme:
V skledi stepamo jajca in sladkor, da postanejo svetla in puhasta. Dodamo limonin sok in lupinico ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes preložimo v posodo in na zmernem ognju ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se zmes zgosti. Odstavite z ognja in dodajte maslo ter mešajte, dokler se maslo popolnoma ne stopi. Kremo pustimo, da se ohladi. Na ohlajene piškote nanesemo limonino kremo. Postrezite in uživajte v osvežilnem okusu!
Pripravo si lahko ogledate v videu:
Foto: Instagram (@bakerstable)