Recept dneva: Feta namaz, ki se odlično poda k popečenemu kruhu in sadni marmeladi
Recept dneva: Feta namaz, ki se odlično poda k popečenemu kruhu in sadni marmeladi

Recept dneva: Feta namaz, ki se odlično poda k popečenemu kruhu in sadni marmeladi

Feta sir je med najbolj priljubljenimi vrstami sira. Z značilnim okusom in teksturo se lahko zaužije k različnim jedem. Recepti, ki smo jih že preizkusili in ki ga vsebujejo, so hrustljavi feta jajčni takosi ter pečeno korenje in čičerika s feta sirom. Bomo pa tokrat po zaslugi grškega jogurta naredili kremni namaz iz feta sira, po receptu, ki smo ga našli na Instagram profilu @gatherednutrition.

Kremni namaz se odlično poda k popečenemu kruhu in sadni marmeladi, lahko pa ga jeste tudi k drugim živilom. Vendar pa je ena stvar gotova. Ta recept za malo drugačen feta namaz vam ne vzame preveč časa in truda, zagotovo pa bo navdušil vse tiste, ki se ga boste odločili poskusiti.

Sestavine


  • 230 g feta sira
  • 210 g grškega jogurta
  • dve žlici oljčnega olja
  • žlica medu
  • sveža bazilika
  • sol

Priprava


Vse naštete sestavine dajte v kuhinjski robot in mešajte, dokler ne nastane namaz gladke in enotne teksture. Po potrebi doziramo določene sestavine in dodamo na primer večjo količino soli ali oljčnega olja. Če se odločite za klasičen namaz za popečene kruhke, se odlično poda k marmeladam, originalni recept pa svetuje uporabo jagodne marmelade. Namaza ne smete hraniti v hladilniku več kot pet dni.

Foto: Instagram / @gatherednutrition

Naloži več
Zapri