Nenehno iščemo nove recepte, ki bi se znašli med priljubljenimi, zato imamo ob brskanju po družbenih omrežjih široko odprte oči. Glede na to, da krompir radi pripravljamo na sto in en način, vam danes predstavljamo recept za hrustljavi krompirček s česnom.
Sestavine:
- 1,5 kg krompirja
- 1 strok česna
- 100 g masla
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
- peteršilj
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
- Stroku česna odrežemo vrh in ga v manjšem pokritem loncu damo v pečico, nato pa ga pokapamo z olivnim oljem ter začinimo s ščepcem soli in popra. Pokrijemo in pečemo eno uro, ko se nekoliko ohladi, česen ožamemo iz lupine in odstavimo.
- Krompir damo v večji lonec in ga prelijemo s slano hladno vodo. Kuhajmo ga na močnem ognju približno 30 minut oziroma dokler ni dovolj mehek. Krompir precedimo in za kratek čas postavimo v hladilnik, da vsa vlaga izhlapi.
- V globoki ponvi na nizkem ognju zmešamo maslo in olivno olje ter kuhamo toliko časa, da se maslo stopi. Dodamo pražen česen, ščepec soli in poper ter kuhamo 2 minuti, nato odstavimo z ognja in prelijemo z maslenim prelivom.
- Dva pekača obložimo s peki papirjem in nanje enakomerno razporedimo krompir, tako da okoli vsakega krompirja pustimo dovolj prostora. Nato s kozarcem ali tlačilko za krompir pretlačimo krompir, pri tem pa še nekoliko ohranimo obliko. Krompir lahko pretlačimo čisto na tanko, s čimer bomo dobili hrustljav krompir, kar vsekakor priporočamo!
- Preostalo masleno omako prelijemo po krompirju in pečemo v pečici 30-35 minut, dokler krompir ni zlato rjav in popolnoma hrustljav. Potresemo še malo morske soli in drobno sesekljan peteršilj.
- Vaš hrustljavi krompirček je pripravljen!
Članek je prevzet z Journal.rs
Foto: Instagram