

Sanjski zajtrk: Imamo recept za listnato pecivo, polnjeno s kremnim sirom in borovnicami
Ne vemo za vas, ampak januar nas vedno upočasni in naredi zaspane. Komaj čakamo prve pomladne dni, ko bomo lahko uživali v kavi in brunchu na soncu. Prav tako nimamo volje za pripravo zapletenih jedi, zato raje posegamo po preprostih in hitro pripravljenih jedeh. Kljub temu pa tudi pri takšnih jedeh dajemo prednost tistim, ki jih pripravimo “iz nič”. Te dni smo navdušeni nad listnatim testom z borovnicami in svežim sirom. Namesto kupljenih borovničevih džemov ga raje pripravimo sami, pri čemer je kuhanje džema edini kuharski korak v tem receptu!
Ta sladica ne bi mogla biti enostavnejša – potrebujete le pet sestavin, pečica pa bo poskrbela za preostalo. Ko bo peka končana, bo vaš dom preplavil neustavljivo mamljiv vonj!

Sveži sir in borovnice v listnatem testu
Če obožujete sveži sir, bo ta kombinacija z borovnicami in hrustljavim testom postala vaša nova obsesija. Recept je pravi hit na družbenih omrežjih, kar povsem razumemo. Zdrave sestavine, kot so sveži sir in sveže borovnice, v preprosti kombinaciji s testom še vedno prinašajo občutek svežine, vitamine in antioksidante … brez nepotrebnih sladkorjev in sladil, zato si lahko tako sladico privoščimo brez slabe vesti. Pripravite si skodelico svoje najljubše kave ali čaja in uživanje se lahko začne!
Sestavine:
- 2 kosa listnatega testa
- 1 skodelica skute oziroma svežega kremnega sira
- 1 skodelica zamrznjenih organskih borovnic
- 1 žlica želatine
- 1 jajce
Priprava:
- Pripravite borovničevo marmelado tako, da borovnice segrejete v ponvi (brez dodajanja vode).
- Dodamo želatino in kuhamo še 1 minuto.
- Odstranite z ognja, preložite v skledo in postavite v hladilnik.
- Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in na peki papir položimo razvaljan kos listnatega testa.
- Listnato testo namažemo s sirom in nanj prelijemo borovničevo marmelado.
- Nanj položimo še en kos razvaljanega listnatega testa, ki ga po dolžini narežemo na trakove, trakove zvijemo in premažemo s stepenim jajcem.
- Pečemo približno 30 minut, ohladimo in postrežemo.
Foto: Instagram, Dupe Photos