Danes pripravljamo testenine s šampanjcem in parmezanom
Danes pripravljamo testenine s šampanjcem in parmezanom

Danes pripravljamo testenine s
šampanjcem in parmezanom

Konec tedna je tu. Ker se med tednom trudimo jesti za odtenek bolj zdravo, je konec tedna namenjen kulinaričnim mojstrovinam, ki so sinonim za hedonizem. Rezerviran je za praznovanja, zabave, praznike in vino. In ko omenimo praznovanje, takoj pride na misel le eno – šampanjec. Zato so na današnjem Journalovem meniju testenine s šampanjcem, nova specialiteta, ki bo kmalu postala vaša najbolj priljubljena jed.

Sestavine


  • glavica česna
  • maslo
  • testenine
  • žlico curryja
  • 226 g mascarpone sira
  • 200-250 ml šampanjca
  • limonin sok in limonina lupinica
  • 1/4 skodelice parmezana
  • mascarpone sir
  • 1/4 skodelice pecorino sira
  • 1 1/2 skodelice smetane za kuhanje
  • slanina
  • sol
  • poper

Priprava


Glavico česna prerežemo na pol, pokapamo z oljčnim oljem, ščepcem soli in zavijemo v aluminijasto folijo. Nato morate čebulo dati v pečico, da se peče pri 180 stopinjah Celzija 45 minut.

Vrelo vodo je treba malo posoliti in skuhati testenine. Počasi že prehajamo v fazo priprave omake, naslednji korak pa je dodajanje masla in karija v malo globljo ponev. Sestavine počasi mešamo in samostojno kuhamo nekaj minut.

/@soulfoodmx/

Čas je za šampanjec. Zmanjšajte ogenj in počasi mešajte sestavine, dokler se vam ne zdi, da je več kot polovica šampanjca v celoti vključena.

Kremno noto dodamo z mascarpone sirom in parmezanom, svežina pa je tokrat na strani limone.

Čebula je pripravljena, lahko jo kombiniramo z vsemi sestavinami ter ostalimi siri in smetano za kuhanje. Italijanski način je, da testeninam vedno dodamo malo vode, ki je ostala od priprave testenin, tako da je jed pripravljena in (gastro)scena je tik pred dekoracijo.

Jed je najbolje okrasiti z drobno narezano slanino in drobnjakom. Po želji lahko za bolj intenziven okus dodamo sol ali poper. Dober tek!

Foto: Unsplash in Instagram /@antica_sicilia_ut, @soulfoodmx

Naloži več
Zapri