Če ste ljubitelj tiramisuja, vemo, katera bo vaša nova najljubša pijača – tiramisu espresso
Salvo, znana pekarna in kavarna v Amsterdamu, ki jo navdihuje italijanska klasika, je nedavno ponudila Tiramisu Cold Foam Espresso. Ker smo to pijačo zasledili na družbenih omrežjih in komaj čakamo, da obiščemo Amsterdam, smo se odločili, da poiščemo recept in jo naredimo kar doma.
Priprava je hitra in enostavna! V samo 10 minutah boste pili edinstveno pijačo v udobju svojega doma. Ko uživate v kremastem prelivu, ne pozabite tudi na okus espressa, ki pijači doda odlično ravnovesje. Čarovnija se zgodi v središču, kjer se srečata smetana in espresso, ko se okusi prepletajo. Recept je namenjen dvema osebama, naredite pa ga lahko samo zase in polovico mascarpone kreme shranite v hladilniku do 3 dni. Uživajte!
Sestavine
Mascarpone krema:
- stepena smetana
- mascarpone
- javorjev sirup
- izvleček vanilije
- morska sol
Ostalo:
- kocke ledu
- vroči espresso
- nesladkani kakav v prahu
- piškote
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Priprava
Naredite maskarponejevo kremo. V skledo dodajte smetano za stepanje in stepamo. Dodamo mascarpone, javorjev sirup, vanilijev ekstrakt in morsko sol ter mešamo dokler zmes ne postane kremasta. V dva kozarca dodajte led. Espresso razdelite v kozarce. Vsakega prelijemo s polovico maskarponejeve kreme. Za okras dodajte kakav v prahu. V vsako skodelico za piko na i dodajte še en piškot.
Foto: Instagram (@salvobakehouse), iStock