Sladko & vegansko: Razkrivamo recept za vegansko sladico, ki jo boste uvrstili med svoje najljubše dobrote
V zadnjem času so zelo priljubljene veganske alternative priljubljenim jedem, predvsem sladicam. Prehod na vegetarijansko ali vegansko prehrano je pogumna in etična poteza, ki jo marsikdo naredi zaradi ljubezni do živali. O veganskih jedeh, proizvodih in restavracijah smo že pisali, tokrat pa ponujamo še enostaven recept. Našli smo ga na Instagram profilu Gine Burgess. Gre za vegansko sladico – mousse iz arašidovega masla in čokoladni ganache. Spodaj lahko izveste katere sestavine potrebujete in recept za to okusno vegansko sladico.
Recept za veganski desert
Sastavine
Za peno iz arašidovega masla
- 350 gramov svilenega tofuja
- tri do štiri žlice gladkega arašidovega masla po okusu
- tri do štiri žlice agavinega sirupa (za sladkanje lahko uporabite tudi javorjev sirup ali sladkor v prahu) po okusu
- ena čajna žlička vaniljeve paste ali ekstrakta
- ščepec soli
Za čokoladni ganache
- 100 gramov 70% temne čokolade
- 1400 g polnomastnega kokosovega mleka (pustite eno uro v hladilniku, nato odstranite kremni del, ki se je strdil na vrhu)
Priprava
V mešalnik dodajte svilnati tofu, arašidovo maslo, javorjev sirup, ekstrakt vanilje in ščepec soli ter mešajte do gladkega. Nato poskusite in dodajte več sestavin po želji. Z žlico nalijte v kozarce ali posodice, ki ste jih izbrali za to priložnost. Pokrijte in postavite v hladilnik, medtem ko delate ganache. Čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali na pari. Ko se stopi, dodamo kremni del kokosovega mleka in stepamo (ne skrbite, če pride nekaj tekočine iz kokosovega mleka, želite, da je pretežno smetana, nekaj tekočine pa je čisto v redu!). Ganache prelijemo čez mousse iz arašidovega masla in pustimo eno uro v hladilniku. Postrezite in uživajte!
Foto: Instagram: @georginaburgess_, @pastrychefmatthew, @shiran_dickman