Pozabite na bananin kruh, mi imamo recept za najbolj sočen bučni kruh
Pozabite na bananin kruh, mi imamo recept za najbolj sočen bučni kruh

Pozabite na bananin kruh, mi imamo recept
za najbolj sočen bučni kruh

Jesen od nekdaj velja za sezono buč, ki jih lahko izkoristite za pripravo okraskov za noč čarovnic ali, tako kot mi, za pripravo slastnih jedi. Zato priljubljeni bananin kruh puščamo za kdaj drugič, tokrat se bomo lotili sočnega bučnega kruha z glazuro iz kremnega sira.

Sestavine za bučni kruh 

Za kruh:

  • 2 skodelici moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 2 čajni žlički cimeta
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2/3 skodelice stopljenega masla
  • 2 jajci
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  • 250 gramov bučnega pireja

Za glazuro:

  • 100 gramov kremnega sira po vaši izbiri
  • 4 žlice masla
  • 4 žlice mleka po izbiri
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  • 2‒4 skodelice sladkorja v prahu

Priprava

Za pripravo bučnega kruha boste najprej morali narediti pire. To boste storili tako, da bučo očistite in narežete na rezine, nato pa jo približno 20 minut pečete v pečici pri 220 stopinjah. Nato rezine še vroče zmiksamo, dokler ne dobimo kašaste zmesi. Za pripravo kruha najprej zmešamo mokre sestavine: stopljeno maslo, jajca, ekstrakt vanilje in pire. V drugi skledi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, cimet in sladkor. Nato obe mešanici združite in dobro premešajte.

Dobljeno zmes vlijemo v model in 55‒60 minut pečemo v pečici pri 180 stopinjah. Medtem ko se kruh peče, pripravimo glazuro iz kremnega sirna, tako da vse sestavine dobro premešamo, da zmes postane enotna. Ko kruh vzamemo iz pečice, ga prelijemo z glazuro in ohladimo. Za dekoracijo lahko uporabite sesekljane orehe.

Foto: Instagram (@kyrasgoodeats)

Povzeto po Journal.rs

Naloži več
Zapri