Prinašamo recept za domači “bubble tea”
Prinašamo recept za domači “bubble tea”

Prinašamo recept za domači
“bubble tea”

Kombinacija osvežilnega čaja, kremastega mleka in zanimivih tapiokinih kroglic, ki sestavljajo bubble tea, ga naredi zelo privlačnega napitka. Tudi če do zdaj niste imeli priložnosti poskusiti bubble tea, ste ga zagotovo že videli povsod, saj je v zadnjem času postal zelo priljubljen. Bubble tea se pogosto imenuje tudi boba tea, izvira pa s Tajvana, kjer je postal priljubljen v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Čeprav ga danes najdemo v številnih različnih okusih, se je za njegovo pripravo prvotno uporabljal črni ali zeleni čaj, kateremu so nato dodali mleko, sladkor in – najpomembnejše – tapiokine kroglice, ki jih mnogi imenujejo boba. V nekoliko spremenjenih različicah se namesto mleka uporabljajo sadni okusi v obliki soka ali sirupa. Prinašamo vam recept za domači bubble tea z okusom melone.

@teakandthyme

Sestavine

  • 200 g tapiokinih kroglic
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 400 g sveže melone
  • 20 g belega sladkorja
  • 400 ml mleka
  • led

Priprava

Napolnite srednje veliko posodo z vodo, pokrijte in počakajte, da zavre. Nato dodajte tapiokine kroglice in mešajte, da se ne bi sprijele. Odstranite pokrov in kuhajte približno 15 minut. Nato posodo ponovno pokrijte, odstavite z ognja in pustite stati še dodatnih 15 minut. Odcedite vodo in tapiokine kroglice prelijte z rjavim sladkorjem ter premešajte.

Nato v mešalnik dajte melono, beli sladkor in mleko. Zmešajte vse sestavine, dokler ne dobite gladke mase. V dva kozarca dodajte po 100 g boba kroglic. Kozarca do polovice napolnite z ledom in preostali del napolnite z mešanico iz mešalnika. Lahko dodate tudi cele koščke melone, če vam to zveni privlačno. Na koncu dobro premešajte, preden začnete uživati.

Foto: Instagram @teakandthyme

Naloži več
Zapri