Dobra krema z jagodami
Prva dobra novica je: ko boste razumeli, kako preprosto je narediti svoj sladoled, boste zagotovo zmanjšali kupovanje navadnih sladoledov, ki so polni sladkorja in drugih dodatkov. In še dobra novica: ta sladoled lahko naredite s katerimkoli sadjem in obljubimo, da boste vsakič navdušeni!
Potrebujete le 3 sestavine:
- 2 zamrznjeni banani (narezani na kolobarje)*
- 300-500 g zamrznjenih jagod
- rastlinsko mleko
Priprava:
1. Najprej pripravite sadje. Očistite in nasekljajte ter zamrznite (najbolje čez noč).
2. Ko je sadje zamrznjeno, vse skupaj damo v blender in dodamo malo rastlinskega mleka. Mešajte, dokler ne dobite želene konsistence in po potrebi dodajte več tekočine.
3. Če se je zmes preveč stopila, jo prestavimo v posodo in vrnemo v zamrzovalnik. Zmes vsakih 20 minut premešamo, da ostane zračna.
*Za to vrsto sladoleda je najbolje uporabiti zelo zrele banane!
Recept nam prinaša Marie Wasler. Več odličnih receptov poiščite na njenem Instagram profilu.
Foto: Marie Wasler