Če imate radi tiramisu in palačinke, še danes v svojo knjigo receptov dodajte recept, ki smo ga našli na Instagram profilu @soulfood.bysara. Preprost in hkrati zanimiv recept za tiramisu palačinke bo zagotovo navdušil vse gurmane že po prvem grižljaju. Ta poslastica se odlično poda k svežim jagodam, zraven pa vsekakor poskusite preliv iz grškega jogurta in vanilje. Ob upoštevanju podanih navodil za pripravo boste kot rezultat dobili sladico, ki bo potencialno postala ena vaših najljubših.
Sestavine
Testo za palačinke
- jajce
- 100 g grškega jogurta
- skodelica espressa
- dve žlici kokosovega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli
- izvleček vanilje
- 100 g moke
- pol žličke pecilnega praška
- četrt žličke sode bikarbone
- kokosovo olje
Preliv
- 100 g grškega jogurta
- merica vaniljevega beljakovinskega prahu
- kakav v prahu
- sladkor
- jagode
Priprava
V veliki skledi zmešajte grški jogurt, jajce in kanček espressa. Stepamo toliko časa, da zmes postane enotna. Dodamo kokosov sladkor, moko, sodo bikarbono, sol, vanilijev ekstrakt in cimet. Vse sestavine še enkrat stepemo, da se popolnoma povežejo. Če je zmes pregosta, dodajte žlico mleka, da dosežete želeno gostoto.
Pekač namastimo z malo kokosovega olja. Ko se olje stopi, na segreto površino položimo želeno količino zmesi za palačinke. Ko se naredijo mehurčki, palačinko obrnemo na drugo stran in jo pečemo največ pet minut oziroma toliko časa, da obe strani zlato rjavo zapečeta. Na koncu grški jogurt zmešamo z vaniljevimi beljakovinami v prahu in po želji z manjšo količino sladkorja. Nato na vsako palačinko damo preliv in ga potresemo s kakavom v prahu. Tiramisu palačinke postrezite s svežimi jagodami.
Foto: Instagram (@soulfood.bysara)