Recept za tiramisu v kozarcu, ki je pripravljen v desetih minutah
Recept za tiramisu v kozarcu, ki je pripravljen v desetih minutah

Recept za tiramisu v kozarcu, ki je
pripravljen v desetih minutah

Tiramisu je priljubljena sladica tistih, ki imajo radi sladice s kavo in vanilijo. Pogosto so za pripravo potrebne izkušnje. Vendar nam je uspelo najti recept, ki od vas ne bo zahteval veliko časa, niti izkušenj v kuhinji. Če ste se spraševali, ali je ta recept “pravi” recept za tiramisu, ki ste ga vajeni, je odgovor – ne. Ta recept je različica originalnega recepta, ki je veliko enostavnejša in hitrejša za pripravo, kar vam lahko prihrani čas in zmanjša težave s pripravo. Za razliko od originalnega recepta za tiramisu tega v kozarcu ni potrebno peči.

Verjamemo, da je to lahko odličen recept, če ste ljubitelji te poslastice, pa tudi v trenutkih, ko morate na hitro pripraviti kakovostno sladico. Za celotno pripravo ne boste potrebovali več kot deset minut.

Sestavine:

Ena skodelica (240 ml) kave

Dve žlici kavnega likerja

Ena skodelica (240 ml) sladke smetane za stepeno smetano

Pol skodelice (60 g) sladkorja v prahu

Ena majhna čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Ena skodelica (225 g) mascarpone sira

Od dvanajst do osemnajst piškotov

Kakav v prahu za posipanje

Priprava:

Če uporabimo kavni liker, ga zmešamo s pravo kavo in postavimo na stran, da se dobro ohladi. Smetano za stepanje skupaj s sladkorjem in vanilijevim ekstraktom stepamo toliko časa, da dobimo trdo stepeno smetano, ki jo nežno primešamo mascarponeju. Nato tiramisu nadevamo v kozarce. Piškot na kratko pomočimo v kavo in ga po potrebi prepognemo, da se prilega izbranemu kozarcu. Po prvi plasti piškota nanj položimo plast nadeva. Nato ponovite postopek s piškotom. Pomakamo jih v kavo, po potrebi jih nalomimo in prilagodimo kozarcu ter položimo na nadev. Odvisno od velikosti kozarca naredite dve ali tri plasti. Zadnja plast naj bo vedno nadev. Tiramisu v kozarcih za najmanj štiri ure postavimo v hladilnik. Pred serviranjem tiramisu potresemo s kakavom v prahu in postrežemo.

Foto: Pexels

Naloži več
Zapri