Kuharica svetuje: Okusne jedi, ki jih pripravimo v manj kot pol ure
Kuharica svetuje: Okusne jedi, ki jih pripravimo v manj kot pol ure

Kuharica svetuje: Okusne jedi, ki jih
pripravimo v manj kot pol ure

Po napornem dnevu, polnem različnih obveznosti, si marsikdo ne želi kuhati. Dejstvo pa je, da je treba vsakdan zapolniti s pestrimi in hranljivimi obroki, s katerimi bomo v telo vnesli zdrava živila. Če vas utrujenost odvrne od priprave svežih jedi, velja poudariti, da ne zahtevajo preveč časa in truda. Recepte za hitre in preproste jedi danes najdemo na različnih družbenih omrežjih, tudi na TikToku. Še več, zasebna kuharica Natalia Rudin je takšne recepte delila s svojimi sledilci na Instagramu.

Hitre in preproste jedi po receptih kuharja

Natalia Rudin je dolga leta delala kot zasebna kuharica in si tako pridobila bogate gastronomske izkušnje. Zato danes uporablja svoje socialne platforme, da s svojimi sledilci deli različne recepte, ki pogosto uporabljajo zdrave sestavine. Kot je pojasnila na svoji spletni strani, se je njena ljubezen do gastronomije začela razvijati v času bivanja v Indiji. Po tem je postala zasebna kuharica in inštruktorica joge.

Na družbenih omrežjih je začela različne serije, med njimi pa je tudi tista, prek katere deli recepte, ki jih pripravlja, ko nima veliko časa, torej po napornem dnevu v službi. Zato smo izpostavili tri takšne, zaradi njihove enostavnosti pa predlagamo, da jih preizkusite že v naslednjih dneh.

Njoki s češnjevimi paradižniki

Ko gre za prvi predlog za tiste dni, ko nimate časa za pripravo kompleksnejšega obroka, Natalija Rudin predlaga recept za njoke s češnjevimi paradižniki. Postregla jih je s sirom burrata in baziliko, za pripravo te jedi pa potrebujete manj kot dvajset minut. Vse kar morate je, da njoke popečete na majhni količini olja, nato pa v ponvi zmešajte drobno sesekljan česen, čebulo in paradižnikovo pasto. Nato v ponev dodamo češnjev paradižnik in njoke ter previdno premešamo in prilijemo malo vode.

Kanelini fižol v paradižnikovi omaki

Ko gre za hitre in enostavne jedi, Natalia Rudin predlaga tudi kaneline v paradižnikovi omaki. Osnova tega recepta – tako kot prvega – je sestavljena iz česna in čebule, prepraženih na oljčnem olju. Nato dodajte češnjeve paradižnike in malo vode ter s paličnim mešalnikom pretlačite paradižnike v gladko omako podobno strukturo. Na koncu dodamo kaneline, ki so bele barve in jed postrežemo z mehkim sirom in baziliko.

Njoki z brokolijem

Tretji predlog za jedi, ki ne zahtevajo preveč časa, truda in sestavin, so – spet – njoki. Tokrat z brokolijem. Jed lahko pripravite tako, da na malo oljčnega olja prepražite česen, čebulo in čili. V tem času v zelenjavni osnovi skuhamo brokoli in njoke, ki jih dodamo v ponev k čebuli in čiliju. Brokoli rahlo pretlačimo in med mešanjem dodamo nekaj žlic zelenjavne osnove. Jed postrežemo z malo popra in naribano limonino lupinico.

*Članek je prevzet z Journal.rs

Foto: TikTok (@natsnourishments) / Instagram (@natsnourishments)

Naloži več
Zapri