Edini, preprosti recepti za testenine, ki jih boste potrebovali to poletje
Edini, preprosti recepti za testenine, ki jih boste potrebovali to poletje

Edini, preprosti recepti za testenine, ki
jih boste potrebovali to poletje

Poletje je idealen čas za uživanje v lahkih, osvežilnih jedeh, ki ne zahtevajo veliko časa v kuhinji. Testenine se s svojo neskončno prilagodljivostjo odlično uvrščajo v to kategorijo. Ne glede na to, ali iščete hitro kosilo po dnevu na plaži ali večerjo, s katero boste naredili vtis na svoje prijatelje, imamo nekaj preprostih receptov, ki vas bodo navdušili. Odkrijte, kako lahko iz svežih sezonskih sestavin v nekaj korakih pripravite okusne testenine, ki bodo zadovoljile vse okuse. Pripravite vilice in gremo na to kulinarično avanturo.

Tjestenine_Unsplash

Pasta carbonara

Sestavine:

  • 220 g špagetov
  • 25 g pancete narežemo na majhne kocke
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 jajci
  • 50 g parmezana (ali pekorina)
  • Črni poper

Priprava:

Testenine skuhamo v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Medtem v ponvi segrejemo olje in pražimo panceto nekaj minut, da postane hrustljava. V skledi rahlo stepemo jajca z naribanim sirom in poprom. Ko so testenine gotove, jih odcedimo, dodamo v ponev s panceto in dobro premešamo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi. Nato dodajte mešanico jajc in sira. Vse dobro premešamo in takoj postrežemo.

Pasta carbonara_iStock

Pasta amatriciana

  • 400 g špagetov ali peresnikov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 feferon
  • 250 g slanine
  • 500 g mini paradižnikov
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • origano
  • Parmezan

Na olivnem olju prepražimo čebulo in feferon, ki smo ju predhodno drobno sesekljali. Slanino prav tako narežemo na majhne kocke, česen sesekljamo in ju dodamo čebuli in papriki ter nežno mešamo, da slanina zlato porumeni. Mini paradižnik prerežemo na pol in dodamo ostale sestavine. Istočasno v slanem kropu skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z ostalimi sestavinami, nato dodamo začimbe. Na koncu potresemo s parmezanom.

Pasta amatriciana_iStock

Testenine v omaki

  • 400 g špagetov
  • 2 paradižnika
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 mala žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • Bazilika
  • olivno olje

Na segretem oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in dodamo na kocke narezan paradižnik. Posolimo, popopramo in dodamo sesekljan česen. Na majhnem ognju mešamo, na koncu dodamo peteršilj in baziliko. Da bo masa gosta in enotna jo zmiksamo s paličnim mešalnikom. Kuhane špagete odcedimo v slani vodi in dodamo omaki. Potresemo s parmezanom.

Testenine s čilijem in česnom

Sestavine:

• česen
• olivno olje
• zdrobljen čili
• sol
• Špageti
• Parmezan

Priprava:

Česen olupimo in na oljčnem olju prepražimo in pazimo, da se ne zažge. Zdrobimo in dodamo čilijeve kosmiče. Dušimo še nekaj minut. Zavremo lonec vode, dodamo sol. Špagete kuhamo 9 minut. Odcedite in pokapajte z aromatiziranim oljem. Dodajte parmezan, postrezite in uživajte v tej hitri jedi.

Cacio e pepe

Sestavine:

  • 160 g špagetov (po možnosti debelejših)
  • 100 sira Pecorino Romano
  • 20 g ekstra deviškega oljčnega olja
  • Črni poper

Priprava:

Špagete skuhamo v večji količini rahlo osoljene vrele vode. Medtem dodajte nariban polzrel pecorino v skledo z žličko črnega popra in dvema žlicama ekstra deviškega oljčnega olja. V posodo dodamo kozarec vode, v kateri smo kuhali testenine in pustimo, da se sir stopi in dobi kremasto strukturo. Testenine, ko so kuhane “al dente“, odcedimo in pustimo nekaj vode, v kateri so se kuhale. Testenine dobro premešamo v skledi, dokler se ne povežejo z omako. Postrezite z dodatkom črnega popra.

cacio e pepe_iStock

Foto: iStock, Unsplash, Instagram (@gabriellecaunesil)

Naloži več
Zapri