Restavracija v Rimu, ki jo želimo obiskati ob prvi priložnosti, streže najlepše jedi na Instagramu
Marigold je restavracija in mala pekarna v središču Rima, ki sta jo leta 2018 odprla chef Domenico Cortese in pekovka Sofie Wochner. V Marigoldu ustvarjajo in delijo svojo strast do sezonske in ekološke hrane, kave in vin. Jedilnik se spreminja vsak dan in odraža njihovo filozofijo o preprosti, a “pravi” hrani (in pijači).
Marigold Roma
V Marigoldu sami pečejo svoj kruh z drožmi, pripravljajo kreativne slaščice in jedi, strežejo izključno ekološka italijanska vina, poleg tega pa nabavljajo zrna in pražijo svojo specialno kavo, Chicchi by Marigold.
Zajtrk in kosilo v Marigoldu strežejo od srede do petka od 9. do 15. ure, med vikendi pa strežejo brunch od 9. do 15. ure. Jedilniki za zajtrk, brunch in kosilo so sestavljeni izključno iz sezonskih in lokalnih sestavin. Tako lahko določene jedi najdete le, ko so sestavine v sezoni. Na primer, uporabljajo avokado z ekoloških kmetij na Siciliji, zato lahko avokado toast v Marigoldu jeste od decembra do aprila.
Naš jedilnik se spreminja vsak teden, odražajoč sezono in našo filozofijo prave, preproste hrane.
Iz sezonskega jedilnika izpostavljamo:
Trenutno v celotnem jedilniku prevladujejo jagode in bezeg, zato iz jutranjega menija izpostavljamo brioche košarice s kremo in jagodami ter pečen bananin kruh s kremnim namazom, svežimi jagodami in bezgom. Za brunch poleg pekovskih izdelkov in sladkih jedi, kot so granola in ovseni kosmiči, ponujajo tudi slane jedi, kot so shakshuka, omleta in sendvič s pršutom in sirom na domačem kruhu.
Za kosilo ponujajo le nekaj jedi, pri katerih je v ospredju sezonska zelenjava. Izpostavljamo polpete iz špargljev, lešnikov in parmezana ter steak s paradižniki, origanom in radičem.
Od pijač nudijo domačo limonado z ingverjem, domač sok iz bezga, jabolčni sok, nekaj piv in čajev. Vinska karta vsebuje pet vin majhnih italijanskih proizvajalcev ekoloških vin, s katerimi lastniki Marigolda delijo filozofijo o kakovosti in avtentičnosti.