Rogljički iz riževega papirja so postali pravi hit na družbenih omrežjih in osvojili ljubitelje preprostih in inovativnih receptov. Ta nova hrustljava poslastica pridobiva vse več oboževalcev, čeprav so mnenja o okusu različna – nekateri so navdušeni, drugi menijo, da ni nadomestilo za klasične rogljičke. Za pripravo tega TikTok trenda rižev papir najprej namočimo v mešanico jajc in mleka in ga nato zvijemo v obliko rogljička.
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Ena prvih, ki je delila recept za rogljičke iz riževega papirja, je bila vietnamsko-ameriška blogerka in avtorica kuharskih knjig Tue Nguyen. Uporabi mešanico rumenjaka in mleka, v katero namoči rižev papir, preden ga zvije in speče v pečici. Rezultat so rogljički z neverjetno hrustljavo skorjico in mehko notranjostjo, a nekoliko drugačnega okusa od klasičnih. V svojih videoposnetkih Nguyen primerja teksturo teh rogljičkov s priljubljeno japonsko sladico mochi, pri čemer poudarja njihovo mehko notranjost.
Prednost teh rogljičkov je, da so pripravljeni veliko hitreje kot klasični – ni potrebe po dolgotrajnem vzhajanju ali ohlajanju testa. Primerni so tudi za tiste, ki ne morejo uživati glutena, saj rižev papir ne vsebuje glutena.
Recept za rogljičke iz riževega papirja
Če želite tudi sami preizkusiti ta hit recept, potrebujete za dva rogljička:
2 jajci
60 ml mleka
1,5 žlice sladkorja
0,5 čajne žličke ekstrakta vanilije
1 žlica stopljenega masla
1 ščepec cimeta
1 ščepec pecilnega praška
6 kosov riževega papirja
0,5 žlice sladkorja (za potres pred peko)
Najprej segrejte pečico na 175°C. Nato v skledi razbijte jajca in vmešajte mleko, sladkor, vanilijev ekstrakt, maslo, cimet in pecilni prašek. Zmes vlijemo v plitek krožnik, nato pa vanjo enega za drugim pomočimo rižev papir. En rogljiček zahteva tri plasti papirja. Zložimo jih enega na drugega, narežemo na trikotnike, zvijemo in oblikujemo rogljiček. Postopek ponovimo s preostalim riževim papirjem. Rogljičke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, potresemo s sladkorjem in pečemo 30-35 minut, da zlato porjavijo in hrustljavo zapečejo.
@misojenkitchen Replying to @Marsha L. garlic bread x rice paper croissant 🥐 #ricepaper #croissant #glutenfree the sweet version of the viral rice paper croissant is good buuuut i’m a savory girl at heart so i knew i had to make a savory version! i seasoned the egg wash with the same seasonings i would use with garlic bread which created this deliciously cheesy garlicky crispy croissant 🤤 it also kinda reminds me of a brazilian cheese bread (pao de queijo) because it’s cheesy and slightly chewy on the inside! garlic butter rice paper croissant 🧄🧈🥐 ingredients (makes 2 croissants): - 2 eggs - 1/4 cup milk - 1/4 tsp salt - 1 tbsp grated parmesan cheese - 1/2 tsp garlic powder - 2 tbsp melted butter - 1/2 tsp italian seasoning - 1/4 tsp black pepper - 1/4 tsp baking powder - 6 rice papers - 2 tbsp grated parmesan cheese (for sprinkling over the rice paper croissants before baking) instructions: 1. preheat the oven to 350°f (175°c). 2. in a bowl, whisk together the eggs, milk, salt, 1 tbsp parmesan cheese, garlic powder, melted butter, italian seasoning, black pepper, and baking powder. 3. dip 3 rice paper sheets into the egg mixture, layering them on top of each other. 4. cut the layered rice papers into a triangle in the middle with two side pieces. 5. place one of the cut rice paper side pieces vertically on the triangle. 6. place the other cut rice paper side piece horizontally along the base of the triangle. 7. roll the rice paper from the base to the tip to form a croissant shape. 8. place the croissants on a parchment-lined baking sheet. 9. sprinkle 2 tbsp parmesan cheese on top. 10. bake for 30-35 minutes, until golden and puffy. 11. enjoy!
♬ Juna - Clairo
Foto: Pexels, Unsplash