

Topli rogljički so odlični kadar koli v dnevu, tokrat pa jih pripravljamo iz riževega papirja
Rižev papir pogosto uporabljamo za pripravo slastnih spomladanskih zavitkov, a v lepotnih krogih je ta zanimiva sestavina postala tudi sinonim za preprosto nego kože. Prav iz riževega papirja lahko izdelamo obrazno masko, ki je pred nekaj meseci postala pravi spletni hit. Tokrat pa te užitne, hrustljave papirčke ponovno postavljamo v [kulinarično] ospredje, navdih za to pa so postali hrustljavi “rogljički” iz riževega papirja.
Rogljički iz riževega papirja – recept za viralno pecivo
Rižev papir smo že uporabljali pri pripravi mocarela zvitkov, tokrat pa so prav ti tanki papirčki glavna zvezda priljubljenih rogljičkov. Mnogi, ki so jih že poskusili, trdijo, da lahko rogljički iz riževega papirja z okusom prekosijo klasične. Za pripravo potrebujete le nekaj ključnih sestavin. Ko osvojite tehniko zvijanja riževega papirja, je naslednji korak izbira med sladko in slano različico recepta. Priporočamo, da preizkusite obe – pripravite dve različni polnili in odkrijte popoln prigrizek za vsako priložnost!
Sestavine
- 16 listov riževega papirja
- 120 ml mleka
- 2 jajci
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Priprava
V skledi zmešajte mleko, jajci in žličko pecilnega praška. Liste riževega papirja nato pomočite v pripravljeno zmes, pri čemer dva lista položite enega na drugega – na ta način boste dobili osem osnov za rogljičke. Rižev papir narežite na tri dele in na vsak del dodajte polnilo po izbiri. Po vzoru @itsmarianova lahko uporabite mešanico špinače in sira, lahko pa tudi sestavine za sladko različico rogljičkov. Ko ste papir zavili v obliko klasičnih rogljičkov, jih pecite približno 30 minut v pečici, segreti na 180 stopinj Celzija. Postrezite jih še tople, saj so takšni popoln prigrizek za hladne jesenske dni.
Foto: Instagram (@mariya_tih, @homemeide, @itsmarianova)