Sladica z banano, belo čokolado in kokosom, ki je tako dobra, da jo jemo (tudi) za zajtrk
Ena prvih odločitev, ki jih sprejmemo, ko se zbudimo, je – kaj bomo zajtrkovali. Raziskali smo, kaj Danci, Francozi in Američani jedo za zajtrk – in našli navdih. So pa nekatera živila, ki so vedno v (naši) shrambi. Na primer, ovsene kosmiče uživamo na različne načine. V hladnih dneh nam prijajo tudi pečeni ovseni kosmiči – za katere smo našli idealen recept. Zdaj pa so se le podvizali v kombinacijo jogurta, arašidovega masla in sadja – in imamo ultimativno sladico za zajtrk. Recept vam predstavljamo spodaj.
(Zdrava) sladica za zajtrk
Čeprav ta recept izvirno ne vsebuje grškega jogurta, ga dodamo, da bo ta jed primerna za zajtrk. Jogurt je najboljša sestavina številnih jedi. Ne glede na to, ali gre za sladke ali slane jedi, je jogurt dobra osnova – dodaten bonus pa so seveda koristi za zdravje. Mnogi grški jogurt povezujejo z zajtrkom in prav on je osnova te jedi. Gre za kombinacijo grškega jogurta, banane, arašidovega masla, kokosa in (po želji) bele, temne ali mlečne čokolade. Tale recept najdemo na družbenih omrežjih pod oznako viralna bananina skorja, mi pa ga pripravimo tukaj.
Vzemite banane, dve ali tri jih narežite na koščke, ki jih položite na dno pekača, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem. Nato nanje damo arašidovo maslo in grški jogurt, da se enakomerno razporedita po kolobarjih banan. Nato stopite belo (temno ali mlečno) čokolado, jo prelijte na arašidovo maslo in na vrh dodajte mleti kokos. To kombinacijo pustimo čez noč ali nekaj ur v zamrzovalniku – in to je to. Sladica za zajtrk – da!
*Članek prevzet s portala Journal.rs.
Foto: Instagram (@elinwarn, @larlarlee, @coconutandbliss)