Sladki tartufi z limono in borovnicami, ki vam bodo postali najljubši že po prvem grižljaju
Čeprav so gomoljike prva asociacija ob omembi tartufov, se to ime uporablja tudi, ko gre za poslastico, ki je večinoma narejena iz čokolade. Z značilno, to je kroglasto obliko, zaradi neustavljivega okusa in velikosti, ki ustreza enemu grižljaju, sladki tartufi zelo hitro izginejo z mize. Vendar jih tokrat poskušamo v nekoliko drugačni obliki in z nekoliko spremenjenimi sestavinami.
Sladki tartufi z limono in borovnicami ne zahtevajo preveč časa, pri pripravi pa so uporabljene zdrave sestavine, kot so datlji in ovseni kosmiči. Recept zanje smo našli na Instagram profilu Lindsay Keosayian, poleg zanimivega okusa pa že na prvi pogled pritegnejo pozornost zaradi svoje vijolične barve. Če torej želite ta teden preizkusiti nov recept, vas bodo ti sladki tartufi navdušili že po prvem grižljaju.
Sestavine
01. Sestavine za tartufe
- 190 g borovnic
- 125 g orehov
- 175 g datljev
- tri žlice ovsenih kosmičev
- dve žlici naribanega kokosa
- žlico chia semen
- stisnjena limona
02. Sestavine za glazuro
- 150 g indijskih oreščkov
- 120 ml kokosovega olja
- tri žlice medu
- čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- stisnjena limona
- tri žlice tople vode (po potrebi)
Priprava
Sestavine za tartufe zmešajte v mešalniku ali kuhinjskem robotu do gladkega. Iz mase naredite kroglice in jih razporedite po pladnju, na katerega ste predhodno položili peki papir. Tartufe pustimo v hladilniku, medtem pa naredimo glazuro.
Pri glazuri je treba indijske oreščke pred pripravo pustiti v vodi približno pol ure. Pomembno je tudi, da je kokosovo olje stopljeno in ohlajeno. Nato vse sestavine za glazuro damo v mešalnik, da zmes postane enotna. Po potrebi dodajte dve ali tri žlice tople vode. Na koncu tartufe premažemo z glazuro in vrnemo na pladenj. Po želji jih okrasimo tako, da čeznje naribamo nekaj limonine lupinice.
Foto: Instagram (@lindsay.keosayian)