TaBar, ena najbolj priljubljenih ljubljanskih restavracij, je obrnila nov list in se preselila v živahni Center Rog. TaBar, ki je znan po svojem sodobnem pogledu na slovensko kuhinjo in dinamičnem jedilniku, selitev v ta industrijski prostor, ki ga navdihuje minimalizem, pomeni razburljivo novo poglavje na njegovi kulinarični poti. Čeprav so novo lokacijo zagnali že spomladi, pa je sedaj končno odprt tudi zgornji del TaBara, TA, kjer bodo ob petkih in sobotah nudili več-hodni degustacijski meni. Skozi 11 krožnikov boste spoznali chefa Jakoba Pintarja – lovca, ribiča, nabiralca, vrtnarja, čuvaja ognjišča, … kuharja.
Prostor: industrijski šarm se sreča s sodobnim dizajnom
TaBarov novi dom v osrčju na novo revitaliziranega Centra Rog izžareva urbano prefinjenost. Restavracija je umeščena v prostor, ki se poklanja svojim industrijskim koreninam, ponaša se z visokimi stropi, izpostavljenim betonom in velikimi okni, ki preplavijo notranjost z naravno svetlobo. Ta minimalistična estetika je omehčana s pridihom topline: lesene mize, bujno zelenje in skrbno postavljena razsvetljava, ki ustvarja prijeten, a sodoben ambient.
Odprta postavitev omogoča gostom, da ujamejo bežen pogled na živahno ustvarjalnost kuhinje, s poudarkom na preglednosti restavracije in osredotočanjem na izkušnjo obedovanja. Vzdušje dosega popolno ravnovesje med sproščenim in prefinjenim, zaradi česar je mesto enako primerno za priložnostna kosila ali prefinjene večerje.
Koncept: Več kot le obrok
TaBarjev etos sega onkraj hrane. Gre za ustvarjanje družabne izkušnje, kjer se gostje zberejo, da si ne delijo le krožnikov, temveč tudi zgodbe, smeh in povezanost. Nova lokacija krepi to vizijo, saj je s prostorno, odprto postavitvijo in živahnim ambientom vabljivo mesto za bivanje.
Selitev v Center Rog odraža tudi TaBarovo predanost sprejemanju sprememb, hkrati pa ostaja zvest svojim koreninam. To ni le restavracija – je praznovanje bogate slovenske kulinarične dediščine, predstavljene na dostopen, vznemirljiv in svež način.
Chef: Vizionar v kuhinji
Za TaBarovim inventivnim menijem stoji chef Jakob Pintar, čigar kulinarična filozofija se vrti okoli spoštovanja lokalne tradicije, sestavin in nenehnega prizadevanja za inovacije. Spretno ravnotežje med klasičnimi tehnikami in sodobnim pridihom chefa Pintarja je TaBaru prineslo zveste privržence in odlične kritike. Njegova vizija spreminja preproste sestavine v jedi, ki so tako vizualno osupljive kot okusne.
Meni: Popotovanje po slovenskih okusih
Srce uspeha TaBara je jedilnik, ki že od nekdaj slavi slovensko kulinarično tradicijo skozi svežo in sodobno prizmo. Restavracija je znana po svojih majhnih krožnikih (tapas), ki goste spodbujajo k delitvi in raziskovanju različnih okusov v enem sedenju. Jedi poudarjajo sezonske, lokalno pridelane sestavine, s poudarkom na trajnosti in sodelovanju z lokalnimi kmeti in proizvajalci.
Pričakujte drzne, ustvarjalne kombinacije, kot so:
- ocvrti jajčevci
- cmoki z divjimi gobami
- Jadranske sardele s čilijem
- žrebičkova terina z medeno gorčico
- školjke s kimčijem
Jedilnik se redno spreminja, tako da je vsak obisk TaBara edinstvena kulinarična dogodivščina. Skrbno urejena vinska karta s poudarkom na slovenskih naravnih in ekoloških vinih zaokroži doživetje in ponuja popolne kombinacije k vsaki jedi.
Destinacija, ki jo je vredno obiskati
Ne glede na to, ali ste predan oboževalec ali prvi obiskovalec, “novi” TaBar obljublja izkušnjo, ki je enako tolažilna in navdihujoča. TaBar s svojim osupljivim novim prostorom, nenehno razvijajočim se jedilnikom in predanostjo odličnosti še naprej postavlja lestvico sodobne slovenske kuhinje.
Foto: Instagram (@tabarlj; @yourgrandmasterkey)