Včasih za obisk fine restavracije in njene kulinarične ponudbe ne potrebujete obuti bleščečih čevljev
Obožujete visoko kulinarično umetnost, pa se včasih ne počutite ravno da bi obuli bleščeče čevlje in obleko … Seveda, izkušnje fine dining so nedvomno čudovite, včasih pa nam misel na oblačenje v elegantna oblačila morda ne ustreza razpoloženju ali načrtom tistega dne. Vendar pa to ne pomeni, da se moramo odreči uživanju izjemne hrane in okušati vrhunska izbrana vina. Obstaja veliko alternativ, ki ponujajo izjemne kulinarične užitke brez potrebe po formalni obleki. In mi poznamo naslov! To je TaBar!
TaBar se je z Ribjega trga preseli v novo urbano središče prestolnice – Center Rog. V pritličju dvonadstropnega lokala so od ponedeljka do petka od 12. do 15. ure na voljo dnevna kosila, od 15. ure dalje in v soboto deluje vinski bar z barsko hrano, od 18. ure pa si v mezaninu lahko privoščite približno dvourno degustacijsko večerjo.
V ponudbi imajo 200 etiket lokalnih ekoloških vin in 80 vin na kozarec. Vse sestavine, ki jih uporabljajo so pridobljene lokalno, pri čemer je trajnost ključni del. Verjamejo, da si vse vrste mesa in tudi zelenjave zaslužijo enako mero spoštovanja, njihova zamisel o majhnih krožnikih pa pomeni, da lahko vsi gostje ob spremljavi številnih edinstvenih vin poskusijo več različnih skrbno pripravljenih jedi.
Kdo je Jakob?
Pri TaBaru radi rečejo, da v vsaki kuhinji potrebujemo Jakoba. A na veliko srečo, TaBar vodi prav Jakob. Glavni chef Jakob Pintar je pravi ekipni igralec, je odličen vodja in nenadomestljiv učitelj. Ne gre spregledati, da je znanje in nepozabne izkušnje nabiral v vrhunskih restavracijah kot so Steiereck by Heinz Reitbauer, Maze by Gordon Ramsay do L’Atelier by Joel Robuchon … S svojo neustavljivo radovednostjo, talentom in obsedenostjo s podrobnostmi, naredijo Jakoba Pintarja izjemnega kuharja in chefa, ki izstopa kot eden najboljših v regiji. Prejel je številne nagrade, a kot rad reče … Najboljša nagrada je nasmeh na vašem obrazu! Seveda ne pozabimo omeniti vso izjemno ekipo, ki stoji za TaBarom, in njegovega lastnika, Jurija Osoleta, ki je imel vizijo in strast …
Pa vendarle, ali ste v razpoloženju za eleganten večer ali bolj sproščeno kulinarično doživetje, obstaja veliko možnosti, ki bodo zadovoljile vaše kulinarične želje. Torej, brez skrbi pustite bleščeče čevlje doma in se prepustite neverjetnemu svetu kulinarike, kjer izjemna hrana ne pozna oblačilnih predpisov. Odlična hrana in odlično vino sta še okusnejša, ko ste v dobrem razpoloženju in obkroženi s srečnimi ljudmi.