Za gurmane je jesen gotovo vznemirljiv čas, saj so na voljo številne sezonske sestavine, ki oblikujejo zanimive kulinarične izkušnje. Ena takšnih je tudi v obliki največje kulinarične akcije v Sloveniji – Tedna restavracij. Od 11. do 20. oktobra vas bodo chefinje in chefi več kot 100 vrhunskih slovenskih restavracij ponovno razvajali z degustacijami najnovejših gastronomskih kreacij v znamenju lokalnih jesenskih okusov in družbi izbranih vin. Rezervacije se odprejo v ponedeljek, 30. septembra!
Promocija vrhunske slovenske kulinarike na Tednu restavracij
Teden restavracij je kulinarični dogodek, ki privablja ljubitelje vrhunske kulinarike po vsej Sloveniji. Kulinarično dogajanje poteka dvakrat letno (spomladi in jeseni) in vabi v najboljše slovenske restavracije ter s tem promovira vrhunsko slovensko kulinariko. V njo so vključene izbrane slovenske restavracije in chefi, ki v desetih dneh najbolj gurmanskega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v najmanj treh hodih. Restavracije v tem času ponujajo izbrane menije po dostopnejših cenah, kar omogoča širokemu krogu ljudi okušanje odličnih jedi. Poleg kulinaričnega užitka Teden restavracij spodbuja tudi povezovanje lokalnih pridelovalcev in vrhunskih kuharskih mojstrov. Obiskovalcem ponuja nepozabno gastronomsko izkušnjo, ki odseva bogastvo slovenske kulinarične tradicije ter sodobne inovacije v kuhinji.
Dogodek je odlična priložnost za odkrivanje novih restavracij ter uživanje v sezonskih specialitetah. Teden restavracij spodbuja tako gastronomsko kot turistično ponudbo in je vsako leto zelo priljubljen.
Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni samo tisti, ki radi dobro jejo in v kateri lahko sodelujejo samo najboljše slovenske restavracije. Osnova za izbiro so ocene kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja na spletnem portalu Izbor okusov. Več o Tednu restavracij najdete na www.vivi.si.
Foto: Instagram (@tedenrestavracij)