Chefinjo Ano Roš so razglasili za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu
Chefinjo Ano Roš so razglasili za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu

Chefinjo Ano Roš so razglasili za
najboljšo kuharsko mojstrico na svetu

V Dubaju je letos potekala že osma podelitev prestižnih nagrad The Best Chef Awards, ki slavi najboljše svetovne chefe po izboru njihovih kolegov in občinstva. Slovenska chefinja Ana Roš, ki je lani zasedla tretje mesto na tej ugledni lestvici, je letos prejela posebno priznanje – nagrado Voted by Professionals. To nagrado, ki jo podelijo chefi z vsega sveta, dodatno potrjuje status Ane Roš kot ene najbolj cenjenih kulinaričnih osebnosti, ne le v regiji, temveč tudi na globalni sceni.

Izjemen uspeh za slovensko kulinariko

Slovenska chefinja Ana Roš je ponovno dosegla izjemen uspeh, saj so jo strokovnjaki na svetu prepoznali kot najboljšo kuharsko mojstrico. Ana, ki že vrsto let navdušuje s svojo izjemno kulinarično kreativnostjo, je postala svetovno priznan simbol vrhunske gastronomije.

Ana Roš, ki vodi restavracijo Hiša Franko v Kobaridu, je znana po svoji edinstveni kuhinji, ki združuje lokalne sestavine z inovativnimi tehnikami priprave hrane. Njene jedi so prepoznavne po avtentičnosti, povezavi z naravo in zgodovino slovenskega kulinaričnega bogastva. V zadnjih letih je Hiša Franko postala priljubljena destinacija za ljubitelje dobre hrane, kar je potrditev njenega znanja in izjemne spretnosti. S svojo filozofijo, da hrana ni le priprava jedi, ampak celostna izkušnja, je Ana dosegla, da njene jedi postanejo prava umetnost.

Ana Roš se je v svetovni kulinarični skupnosti že večkrat uveljavila, zasluženo priznanje, ki ga je Ana Roš prejela, je velik korak naprej za slovensko gastronomijo in še dodatno potrjuje, da Slovenija postaja pomembna destinacija na svetovnem kulinaričnem zemljevidu.

Kaj pa kuharski mojstri pri naših sosedih?

Kar zadeva Hrvaško, so nagrade letos odšle na dva naslova, oba ob Jadranski obali. Chef Marijo Curić iz restavracije 360 Dubrovnik in chef Deni Srdoč iz restavracije Nebo na Kvarnerju sta prejela oznako Excellent in prestižni simbol enega noža, ki ga prejmejo chefi z najmanj 20 odstotki maksimalnega števila točk. Ta oznaka je priznanje izjemnemu talentu in trdemu delu, ki sta ga Curić in Srdoč vložila v predstavitev hrvaške kuhinje na najboljši možni način.

Med kandidati je bil tudi Hrvoje Kroflin, chef restavracije ManO2, ki je bil letos že tretjič nominiran za to prestižno nagrado.

Rasmus Munk iz Alchemista postal najboljši chef na svetu

Na vrhu lestvice se je znašel Rasmus Munk, chef kopenhagenske restavracije Alchemist, drugo mesto pa je pripadlo Albertu Adriji iz restavracije Enigma v Barceloni, tretje pa Ericu Vildgaardu iz restavracije Jordnær v Københavnu.

Za razliko od nagrade The World’s 50 Best Restaurants, ki nagrajuje restavracije, so nagrade The Best Chef Awards osredotočene na posamezne chefe in njihov talent. Postopek vključuje glasove kolegov in oboževalcev, ki z izbiro v zaključnem krogu določijo končni vrstni red, zaradi česar je ta nagrada še posebej cenjena med chefi.

Podelitev The Best Chef Awards nenehno spodbuja kreativnost in odličnost posameznikov v gastronomiji, uspehi hrvaških in slovenskih chefov pa so letos še dodatno okrepili regionalno gastronomsko sceno na svetovni ravni.

Foto: Instagram (@denilius_maximus,@hisafranko)

Naloži več
Zapri