Tiramisu browniji so kombinacija sladice, za katero nismo vedeli, da jo potrebujemo
Tiramisu browniji so kombinacija sladice, za katero nismo vedeli, da jo potrebujemo

Tiramisu browniji so kombinacija sladice, za katero nismo vedeli, da jo potrebujemo

Če imate radi tiramisu in brownije, je ta recept prava poslastica za vas! Tiramisu browniji združujejo bogastvo okusa čokolade s prefinjeno aromo espressa in kremastega mascarponeja. Predstavljajte si plast slastnih brownijev z espressom, prelitih s kremo, ki je navdihnila tiramisu, vse skupaj pa je posuto s kakavom v prahu – pravi raj za brbončice. Idealne so za posebne priložnosti ali ko preprosto želite sebi in svojim najdražjim privoščiti nekaj posebnega. Recept smo našli pri vplivnicah Maddie & Jules.

Recept za Tiramisu brownies

Čas priprave: 1 ura
Čas peke: 25 minut
Čas ohlajanja: 30 minut
Porcije: 10

Sestavine

Osnova za brownije:

  • 1 skodelica masla (227 g)
  • 400 g temne čokolade (70%), grobo narezane
  • 1⁄2 skodelice nesladkanega kakava v prahu (60 g)
  • 1 skodelica večnamenske moke (120 g)
  • 5 velikih jajc
  • 1 skodelica temno rjavega sladkorja (140 g)
  • 1 skodelica belega sladkorja (200 g)
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlica instant espressa v prahu

Za tiramisu kremo:

  • 230 g mascarpone sira
  • 1 skodelica smetane za stepanje (240 ml)
  • ¼ skodelice sladkorja (50 g)
  • ¼ čajne žličke soli
  • 1 žlica vanilijeve paste
  • 1 žlica instant espressa v prahu

Za posip:

  • 3 žlice nesladkanega kakava v prahu

Navodila za pripravo

1. Priprava brownie osnove:

  • Pečico segrejemo na 175 °C. Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem.
  • V kozici na majhnem ognju raztopimo maslo, nato pa vmešamo čokolado, dokler se ne stopi in zmes postane gladka.
  • Pustite, da se ohladi.
  • V skledo presejte moko, kakav in prašek za espresso.
  • V drugi skledi z mešalnikom stepamo jajca, sladkor, sol in vanilijo, dokler zmes ne postane svetla in gosta (4-5 minut).
  • Ohlajeno čokoladno mešanico nežno vmešamo v jajca. Dodajte suhe sestavine in previdno mešajte z lopatko, dokler se vse ne poveže.
  • Testo vlijemo v pripravljen model, pogladimo površino in pečemo 25 minut, dokler ni vrh rahlo razpokan in mehak na otip. Pustite, da se popolnoma ohladi.

2. Priprava kreme za tiramisu:

  • V veliki skledi stepite mascarpone in smetano do gladkega (približno 30 sekund).
  • Dodajte sladkor, sol, vanilijevo pasto in espresso v prahu ter nadaljujte z mešanjem, dokler zmes ne postane gosta (približno 1-2 minuti).

3. Zlaganje:

  • Ohlajene brownije namažemo s tiramisu kremo. Enakomerno ga porazdelite z lopatko.
  • Z uporabo finega sita po vrhu potresemo kakav v prahu.
  • Narežite na kose in takoj postrezite ali ohladite do serviranja.
  • Nadomestek za mascarpone: če nimate mascarponeja, lahko uporabite mešanico kremnega sira in smetane, vendar bo okus nekoliko drugačen.
  • Dodamo alkohol: če želimo klasičen tiramisu pridih, smetani dodamo malo kavnega likerja.
  • Shranjevanje: Brownije je najbolje hraniti v nepredušni posodi v hladilniku do 4 dni.

Foto: Instagram (@kitchen_bythesea)

Naloži več
Zapri