Če imate radi tiramisu in brownije, je ta recept prava poslastica za vas! Tiramisu browniji združujejo bogastvo okusa čokolade s prefinjeno aromo espressa in kremastega mascarponeja. Predstavljajte si plast slastnih brownijev z espressom, prelitih s kremo, ki je navdihnila tiramisu, vse skupaj pa je posuto s kakavom v prahu – pravi raj za brbončice. Idealne so za posebne priložnosti ali ko preprosto želite sebi in svojim najdražjim privoščiti nekaj posebnega. Recept smo našli pri vplivnicah Maddie & Jules.
Recept za Tiramisu brownies
Čas priprave: 1 ura
Čas peke: 25 minut
Čas ohlajanja: 30 minut
Porcije: 10
Sestavine
Osnova za brownije:
- 1 skodelica masla (227 g)
- 400 g temne čokolade (70%), grobo narezane
- 1⁄2 skodelice nesladkanega kakava v prahu (60 g)
- 1 skodelica večnamenske moke (120 g)
- 5 velikih jajc
- 1 skodelica temno rjavega sladkorja (140 g)
- 1 skodelica belega sladkorja (200 g)
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- 1 žlica instant espressa v prahu
Za tiramisu kremo:
- 230 g mascarpone sira
- 1 skodelica smetane za stepanje (240 ml)
- ¼ skodelice sladkorja (50 g)
- ¼ čajne žličke soli
- 1 žlica vanilijeve paste
- 1 žlica instant espressa v prahu
Za posip:
- 3 žlice nesladkanega kakava v prahu
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Navodila za pripravo
1. Priprava brownie osnove:
- Pečico segrejemo na 175 °C. Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem.
- V kozici na majhnem ognju raztopimo maslo, nato pa vmešamo čokolado, dokler se ne stopi in zmes postane gladka.
- Pustite, da se ohladi.
- V skledo presejte moko, kakav in prašek za espresso.
- V drugi skledi z mešalnikom stepamo jajca, sladkor, sol in vanilijo, dokler zmes ne postane svetla in gosta (4-5 minut).
- Ohlajeno čokoladno mešanico nežno vmešamo v jajca. Dodajte suhe sestavine in previdno mešajte z lopatko, dokler se vse ne poveže.
- Testo vlijemo v pripravljen model, pogladimo površino in pečemo 25 minut, dokler ni vrh rahlo razpokan in mehak na otip. Pustite, da se popolnoma ohladi.
2. Priprava kreme za tiramisu:
- V veliki skledi stepite mascarpone in smetano do gladkega (približno 30 sekund).
- Dodajte sladkor, sol, vanilijevo pasto in espresso v prahu ter nadaljujte z mešanjem, dokler zmes ne postane gosta (približno 1-2 minuti).
3. Zlaganje:
- Ohlajene brownije namažemo s tiramisu kremo. Enakomerno ga porazdelite z lopatko.
- Z uporabo finega sita po vrhu potresemo kakav v prahu.
- Narežite na kose in takoj postrezite ali ohladite do serviranja.
- Nadomestek za mascarpone: če nimate mascarponeja, lahko uporabite mešanico kremnega sira in smetane, vendar bo okus nekoliko drugačen.
- Dodamo alkohol: če želimo klasičen tiramisu pridih, smetani dodamo malo kavnega likerja.
- Shranjevanje: Brownije je najbolje hraniti v nepredušni posodi v hladilniku do 4 dni.
Foto: Instagram (@kitchen_bythesea)